O produkcie
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Czekolada z nadzieniem (48 %) kakaowym z wafelkami i chili.Składniki
czekolada 52 % [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, tłuszcz roślinny (shea) emulgator: lecytyny], cukier, tłuszcz roślinny (palmowy), wafle 6,7 % [mąka pszenna, cukier, skrobia ziemniaczana, tłuszcz roślinny (palmowy, kokosowy), sól], kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 3,1 %, mleko w proszku odtłuszczone, chili 0,4 %, emulgator: lecytyny, sól, aromat naturalny, Oprócz tłuszczu kakaowego czekolada zawiera tłuszcze roślinne, Czekolada: masa kakaowa minimum 43 %
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Produkt może zawierać soję, orzeszki arachidowe, orzechy laskowe, migdały, nasiona sezamu i jaja.Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza: 100 g | Wartość odżywcza: 18 g | %* / 18 g |
---|
wartość energetyczna: | 2237 kJ / 536 kcal | 403 kJ / 96 kcal | 5 % |
tłuszcz: | 32 g | 5,8 g | 8 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 18 g | 3,2 g | 16 % |
węglowodany: | 54 g | 9,7 g | 4 % |
w tym cukry: | 48 g | 8,6 g | 9 % |
białko: | 5,7 g | 1,0 g | 2 % |
sól: | 0,16 g | 0,03 g | 1 % |
*Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). | | | |
Opakowanie zawiera 5 porcji x 18 g (3 kostki). | | | |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Migdały: Może zawierać, Jaja: Może zawierać, Orzechy laskowe: Może zawierać, Mleko: Zawiera, Orzeszki ziemne: Może zawierać, Sezam: Może zawierać, Soja: Może zawierać, Pszenica: ZawieraDodatki
Sztuczne aromaty: Nie zawiera, Barwniki: Nie zawiera, Smaki / Aromaty: ZawieraPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Obsługa klienta
Adres producenta
Wawel SA
ul. Władysława Warneńczyka 14,
30-520 Kraków,
Polska
wawel.com.pl
opinie@wawel.com.plAdres zwrotny
Wawel SA
ul. Władysława Warneńczyka 14,
30-520 Kraków,
Polska
wawel.com.pl
opinie@wawel.com.plAdres internetowy
wawel.com.plUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).