O produkcie
Cechy
przysmak studencki,czekolada gorzka 70 %
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Przysmak studencki czekolada gorzka 70 %. Czekolada gorzka z galaretką, orzeszkami arachidowymi i rodzynkami.Składniki
miazga kakaowa, cukier, galaretka 10 % (cukier, syrop glukozowy, woda, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja żelująca: agar, koncentraty owocowe - 0,2 %: cytrynowy i malinowy, naturalne aromaty), orzeszki arachidowe 9 %, rodzynki 9 %, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny, Czekolada gorzka: masa kakaowa minimum 70 %
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Może zawierać soję, orzechy laskowe, migdały, nasiona sezamu, mleko, pszenicę i jaja.Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza 100 g | Wartość odżywcza 18 g | %*/18 g |
---|
wartość energetyczna: | 2205 kJ/530 kcal | 397 kJ/95 kcal | 5 % |
tłuszcz: | 35 g | 6,3 g | 9 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 20 g | 3,6 g | 18 % |
węglowodany: | 40 g | 7,2 g | 3 % |
w tym cukry: | 29 g | 5,2 g | 6 % |
białko: | 9,3 g | 1,7 g | 3 % |
sól: | 0,02 g | <0,01 g | 0 % |
*Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | | | |
Opakowanie zawiera 5 porcji x 18 g (3 kostki). | | | |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Migdały: Może zawierać, Jaja: Może zawierać, Orzechy laskowe: Może zawierać, Mleko: Może zawierać, Orzeszki ziemne: Zawiera, Sezam: Może zawierać, Soja: Może zawierać, Pszenica: Może zawieraćDodatki
Smaki / Aromaty: Zawiera, Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy: ZawieraPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Obsługa klienta
Adres producenta
Wawel SA
ul. Władysława Warneńczyka 14,
30-520 Kraków,
PolskaAdres zwrotny
Wawel SA
ul. Władysława Warneńczyka 14,
30-520 Kraków,
PolskaUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).