O produkcie
Delikatne ciasto z chrupiącymi brzegami
Mozzarella o łagodnym, mlecznym smaku
Sos pomidorowy własnej produkcji
Doskonale skomponowana mieszanka ziół
Cechy
pizza z pieca kamiennego,energia ze źródeł odnawialnych,pizza bez wzmacniaczy smaku
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Pizza hawajska. Pizza z pieca kamiennego z sosem pomidorowym, ananasem, mozzarellą i szynką wieprzową. Produkt głęboko mrożony.Składniki
mąka pszenna, przecier pomidorowy 23,8 %, ananas 10,7 %, ser mozzarella 9,3 %, woda, szynka wieprzowa parzona 8 % (mięso wieprzowe, woda, dekstroza, sól, stabilizatory (trifosforany, difosforany), przeciwutleniacz (askorbinian sodu, kwas askorbinowy, ekstrakt z rozmarynu), aromat dymu wędzarniczego, substancja konserwująca (azotyn sodu)), olej rzepakowy, zagęszczony sok ananasowy, sól, drożdże, skrobia, skrobia pszenna, cukier, pietruszka, oregano, majeranek, rozmaryn, dekstroza, pieprz biały, czosnek
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Produkt może zawierać: seler.Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza 100 g produktu |
---|
Wartość energetyczna | 838 kJ / 199 kcal |
Tłuszcz | 4,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,7 g |
Węglowodany | 29,5 g |
w tym cukry | 5,5 g |
Błonnik | 2,2 g |
Białko | 8,1 g |
Sól | 0,8 g |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Seler: Może zawierać, Mleko: Zawiera, Pszenica: ZawieraDodatki
Wzmacniacze smaku: Nie zawiera, Smaki / Aromaty: Zawiera, konserwanty: ZawieraPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Przechowywanie
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania):
w lodówce +7°C 1 dzień
* -6°C - 1 tydzień
** -12°C - 2 tygodnie
*** poniżej -18°C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C
Przygotowanie i stosowanie
Przygotowanie
Gotowy do spożycia po obróbce termicznej.Instrukcje dotyczące przygotowania
Piec w piekarniku
Od postaci zamrożonej
1. Dobrze rozgrzać piekarnik:
225°C - Piekarnik elektryczny
Poziom 4-5 - Piekarnik gazowy
200°C - Piekarnik z termoobiegiem
Optymalny czas pieczenia może wahać się w zależności od wydajności piekarnika. W przypadku pizzy rozmrożonej należy skrócić czas pieczenia.
2. Usunąć folię, położyć zamrożoną pizzę na środkowym ruszcie piekarnika.
3. Piec ok. 10-12 minut.
4. Pizza jest gotowa do spożycia kiedy ser się rozpuści a brzeg zarumieni.Obsługa klienta
Adres producenta
Polski Ogród sp. z o.o.
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
www.hortex.plAdres zwrotny
Polski Ogród sp. z o.o.
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
www.hortex.plAdres internetowy
www.hortex.plUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).