O produkcie
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Czekolada z nadzieniem (47 %) malinowym i mleczno-miodowym.Składniki
czekolada 53 % [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, tłuszcz roślinny (shea), emulgator: lecytyny], nadzienie malinowe 20 % (syrop glukozowy, przecier malinowy 20 %, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancje zagęszczające: pektyny, agar; aromat naturalny), tłuszcz roślinny (palmowy), cukier, mleko w proszku odtłuszczone 4,0 %, serwatka w proszku (z mleka), miód w proszku 0,3 % (maltodekstryna, miód 40 %), aromaty naturalne, emulgator: lecytyny, Czekolada: masa kakaowa minimum 43 %, Oprócz tłuszczu kakaowego czekolada zawiera tłuszcze roślinne
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Produkt może zawierać soję, orzeszki arachidowe, orzechy laskowe, migdały, nasiona sezamu, pszenicę i jaja.Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza 100 g produktu: |
---|
wartość energetyczna: | 2092 kJ / 501 kcal |
tłuszcz: | 27 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 16 g |
węglowodany: | 58 g |
w tym cukry: | 49 g |
białko: | 4,7 g |
sól: | 0,10 g |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Migdały: Może zawierać, Jaja: Może zawierać, Orzechy laskowe: Może zawierać, Mleko: Zawiera, Orzeszki ziemne: Może zawierać, Sezam: Może zawierać, Soja: Może zawierać, Pszenica: Może zawieraćDodatki
Sztuczne aromaty: Nie zawiera, Barwniki: Nie zawiera, Smaki / Aromaty: Zawiera, Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy: ZawieraPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Obsługa klienta
Adres producenta
Wawel SA
ul. Władysława Warneńczyka 14,
30-520 Kraków,
Polska
wawel.com.pl
opinie@wawel.com.plAdres zwrotny
Wawel SA
ul. Władysława Warneńczyka 14,
30-520 Kraków,
Polska
wawel.com.pl
opinie@wawel.com.plAdres internetowy
wawel.com.plUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).