O produkcie
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Czekolada z nadzieniem (49 %) o smaku pigwówki.Składniki
czekolada 51 % [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, tłuszcz roślinny (shea), emulgator: lecytyny], cukier, pasta pigwowa 5,7 % [cukier, pigwa 22 %, koncentrat soku z cytryny, błonnik cytrusowy, ekstrakt z krokosza barwierskiego], tłuszcz roślinny (palmowy), syrop glukozowy, śmietanka kremowa (z mleka), serwatka w proszku (z mleka), mleko zagęszczone słodzone (mleko, cukier), spirytus, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromaty naturalne, ekstrakt korzenia kurkumy, czekolada: masa kakaowa minimum 43 %
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Produkt może zawierać orzeszki arachidowe, orzechy laskowe, migdały, nasiona sezamu, pszenicę, soję i jaja.Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza 100 g produktu |
---|
wartość energetyczna | 1955 kJ / 467 kcal |
tłuszcz | 21 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 12 g |
węglowodany | 61 g |
w tym cukry | 58 g |
białko | 3,5 g |
sól | 0,09 g |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Migdały: Może zawierać, Jaja: Może zawierać, Orzechy laskowe: Może zawierać, Mleko: Zawiera, Orzeszki ziemne: Może zawierać, Sezam: Może zawierać, Soja: Może zawierać, Pszenica: Może zawieraćDodatki
Smaki / Aromaty: Zawiera, Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy: ZawieraPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Obsługa klienta
Adres producenta
Wawel SA ul.
Władysława Warneńczyka 14,
30-520 Kraków,
Polska
wawel.com.pl
opinie@wawel.com.plAdres zwrotny
Wawel SA ul.
Władysława Warneńczyka 14,
30-520 Kraków,
Polska
wawel.com.pl
opinie@wawel.com.plAdres internetowy
wawel.com.plUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).