O produkcie
Cechy
sztuka toruńskiego piernikarstwa,biała czekolada
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Pierniki w białej czekoladzie.Składniki
biała czekolada 32 % [cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, serwatka w proszku, emulgator (lecytyny (z soi)), aromat], mąka pszenna, cukier, mąka żytnia, barwnik (karmel), substancja spulchniająca (węglany amonu), przyprawy 0,5 %, skrobia ziemniaczana, sól, regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Może zawierać jaja, orzeszki arachidowe, migdały i inne orzechy, nasiona sezamu.Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza w 100 g |
---|
Wartość energetyczna | 1723 kJ / 409 kcal |
Tłuszcz | 10 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6,2 g |
Węglowodany | 71 g |
w tym cukry | 41 g |
Białko | 5,7 g |
Sól | 0,16 g |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Migdały: Może zawierać, Orzechy brazylijskie: Może zawierać, Orzechy nerkowca: Może zawierać, Jaja: Może zawierać, Orzechy laskowe: Może zawierać, Orzechy makadamia / Orzechy Queensland: Może zawierać, Mleko: Zawiera, Orzechy: Może zawierać, Orzeszki ziemne: Może zawierać, Orzeszki pekan: Może zawierać, Pistacje/orzechy pistacjowe: Może zawierać, Żyto: Zawiera, Sezam: Może zawierać, Soja: Zawiera, Orzechy włoskie: Może zawierać, Pszenica: ZawieraDodatki
Barwniki: Zawiera, Smaki / Aromaty: ZawieraPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Pochodzenie
Kraj pochodzenia: Polska
Obsługa klienta
Adres producenta
Fabryka Cukiernicza KOPERNIK S.A.
ul. Żółkiewskiego 34,
87-100 Toruń,
Polska
www.kopernik.com.pl
e-mail: kopernik@kopernik.com.plAdres zwrotny
Fabryka Cukiernicza KOPERNIK S.A.
ul. Żółkiewskiego 34,
87-100 Toruń,
Polska
www.kopernik.com.pl
e-mail: kopernik@kopernik.com.plAdres internetowy
www.kopernik.com.plUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).