O produkcie
Cechy
100 % surowców pochodzenia roślinnego,źródło błonnika pokarmowego,szybka przekąska, do kanapek, do pierogów, do naleśników, do eksperymentów!Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Dokładamy wszelkich starań, ale produkt może zawierać niewielkie fragmenty użytych roślin, jak szypułki.
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Pasztet z fasoli z pomidorami. Produkt sterylizowany.Składniki
fasola biała - 50 % (fasola biała ziarna - 42 %, woda, sól), woda, olej rzepakowy, seler marynowany (seler, woda, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), cebula, pomidory suszone - 2,7 % (pomidory - 2,4 %, sól), żurawina suszona słodzona (żurawina suszona, cukier, olej słonecznikowy), cukier, koncentrat pomidorowy - 1 %, suszone pomidory - 1 %, sól, pieprz czarny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, papryka słodka, papryka ostra, papryka wędzona
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Produkt może zawierać soję, gorczycę, jaja, mleko, ryby, zboża zawierające gluten.Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza /100 g |
---|
Wartość energetyczna | 781 kJ / 188 kcal |
Tłuszcz | 12 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g |
Węglowodany | 13 g |
w tym cukry | 4,6 g |
Błonnik | 3,7 g |
Białko | 4,4 g |
Sól | 1,2 g |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Seler: Zawiera, Zboża zawierające gluten: Może zawierać, Jaja: Może zawierać, Ryba: Może zawierać, Mleko: Może zawierać, Gorczyca: Może zawierać, Soja: Może zawieraćPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed końcem:/ Numer partii: nadruk w dolnej części etykiety. Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.
Po otwarciu opakowania przechowywać w lodówce nie dłużej niż 7 dni.
Przygotowanie i stosowanie
Przygotowanie
Na powierzchni produktu może się pojawić przypieczenie, które jest naturalną cecha produktu.Obsługa klienta
Adres producenta
Bunge Polska Sp. z o.o.
ul. Niepodległości 42,
88-150 KruszwicaAdres zwrotny
Bunge Polska Sp. z o.o.
ul. Niepodległości 42,
88-150 KruszwicaUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).