O produkcie
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Pieczywo 3 ziarna w czekoladzie mlecznej. Pieczywo ekstrudowane, w czekoladzie mlecznej.Składniki
czekolada mleczna 55 % (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, mleko odtłuszczone w proszku, emulgator: lecytyna sojowa), pełnoziarnista mąka żytnia 18 %, mąka żytnia 11,5 %, pełnoziarnista mąka pszenna 9 %, woda, mąka gryczana 2 %, ekstrakt słodowy jęczmienny, inulina, błonnik gryczany, otręby kukurydziane, sól, zakwas żytni, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Możliwa obecność orzechów laskowych, orzeszków arachidowych, sezamu i jaj.Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza na 100 g | Wartość odżywcza na porcję (1 kromka = ok. 12 g) |
---|
Wartość energetyczna | 1947 kJ / 465 kcal | 234 kJ / 56 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 20,1 g | 2,4 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 12,8 g | 1,5 g |
Węglowodany, w tym: | 60,3 g | 7,2 g |
- cukry | 29,6 g | 3,6 g |
Błonnik | 5,5 g | 0,7 g |
Białko | 7,9 g | 1,0 g |
Sól | 0,56 g | 0,07 g |
Opakowanie zawiera 3 porcje (3 kromki). | | |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Jęczmień: Zawiera, Jaja: Może zawierać, Orzechy laskowe: Może zawierać, Mleko: Zawiera, Orzechy: Może zawierać, Orzeszki ziemne: Może zawierać, Żyto: Zawiera, Sezam: Może zawierać, Soja: Zawiera, Pszenica: ZawieraPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i nienasłonecznionym miejscu.
Obsługa klienta
Adres producenta
Sonko Sp. z o.o.
ul. Ryżowa 1,
Bielany Wrocławskie
55-040 Kobierzyce,
Polska
www.sonko.plAdres zwrotny
Sonko Sp. z o.o.
ul. Ryżowa 1,
Bielany Wrocławskie
55-040 Kobierzyce,
Polska
www.sonko.plAdres internetowy
www.sonko.plUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).