O produkcie
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Cukierki z orzeszkami arachidowymi w czekoladzie.Składniki
cukier, orzeszki arachidowe 26 %, czekolada 18,8 % [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, tłuszcz roślinny (shea), emulgator: lecytyny], mleko w proszku pełne, tłuszcz roślinny (palmowy, kokosowy), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 4 %, serwatka w proszku (z mleka), spirytus, Czekolada: masa kakaowa minimum 43 %
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Produkt może zawierać orzechy, soję, nasiona sezamu, pszenicę i jaja.Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza 100 g produktu: |
---|
wartość energetyczna: | 2251 kJ / 540 kcal |
tłuszcz: | 33 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 15 g |
węglowodany: | 45 g |
w tym cukry: | 43 g |
białko: | 12 g |
sól: | 0,13 g |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Migdały: Może zawierać, Orzechy brazylijskie: Może zawierać, Orzechy nerkowca: Może zawierać, Jaja: Może zawierać, Orzechy laskowe: Może zawierać, Orzechy makadamia / Orzechy Queensland: Może zawierać, Mleko: Zawiera, Orzechy: Może zawierać, Orzeszki ziemne: Zawiera, Orzeszki pekan: Może zawierać, Pistacje/orzechy pistacjowe: Może zawierać, Sezam: Może zawierać, Soja: Może zawierać, Orzechy włoskie: Może zawierać, Pszenica: Może zawieraćDodatki
Barwniki: Nie zawiera, Smaki / Aromaty: Nie zawiera, konserwanty: Nie zawieraPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Obsługa klienta
Adres producenta
Wawel SA
ul. Władysława Warneńczyka 14
30-520 Kraków,
Polska
www.wawel.com.pl
opinie@wawel.com.plAdres zwrotny
Wawel SA
ul. Władysława Warneńczyka 14
30-520 Kraków,
Polska
www.wawel.com.pl
opinie@wawel.com.plAdres internetowy
www.wawel.com.plUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).