O produkcie
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Czekolada z nadzieniem (44 %) mlecznym z karmelizowanymi cząstkami migdałów.Składniki
czekolada 56 % [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, tłuszcz roślinny (shea), emulgator: lecytyny], tłuszcz roślinny (palmowy), cukier, mleko w proszku odtłuszczone 6,1 %, serwatka w proszku (z mleka), karmelizowane cząstki migdałów 1,5 % (migdały 81 %, cukier, syrop glukozowy, wosk pszczeli), orzeszki arachidowe, emulgator: lecytyny, aromat naturalny, Czekolada: masa kakaowa minimum 43 %, Oprócz tłuszczu kakaowego czekolada zawiera tłuszcze roślinne
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Produkt może zawierać soję, orzechy laskowe, nasiona sezamu, jaja i pszenicę.Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza 100 g produktu: |
---|
wartość energetyczna: | 2280 kJ / 547 kcal |
tłuszcz: | 34 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 19 g |
węglowodany: | 52 g |
w tym cukry: | 51 g |
białko: | 6,3 g |
sól: | 0,14 g |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Migdały: Zawiera, Jaja: Może zawierać, Orzechy laskowe: Może zawierać, Mleko: Zawiera, Orzeszki ziemne: Zawiera, Sezam: Może zawierać, Soja: Może zawierać, Pszenica: Może zawieraćDodatki
Zapachy: Zawiera, Sztuczne aromaty: Nie zawiera, Barwniki: Nie zawiera, Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy: ZawieraPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Obsługa klienta
Adres producenta
Wawel SA
ul. Władysława Warneńczyka 14,
30-520 Kraków,
Polska
wawel.com.pl
opinie@wawel.com.plAdres zwrotny
Wawel SA
ul. Władysława Warneńczyka 14,
30-520 Kraków,
Polska
wawel.com.pl
opinie@wawel.com.plAdres internetowy
wawel.com.plUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).