O produkcie
Cechy
polska fabryka
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Baton piernikowy z nadzieniem o smaku marcepanowym w czekoladzie.Składniki
nadzienie 34 % [syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, woda, przecier jabłkowy, tłuszcz kokosowy, odtłuszczone mleko w proszku, masa marcepanowa 0,7 % (migdały 0,4 %, cukier, woda, syrop cukru inwetrowanego, etanol), substancja utrzymująca wilgoć (syrop sorbitolowy), substancje zagęszczające (pektyny, agar), aromat, substancje konserwujące (sorbinian potasu, pirosiarczyn sodu), emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), sól], czekolada 28 % [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny (z soi)), aromat], mąka pszenna, mąka żytnia, cukier, barwnik (karmel), substancja spulchniająca (węglany amonu), przyprawy, sól, regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Może zawierać jaja, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu.Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza w 100 g: |
---|
Wartość energetyczna: | 1627 kJ/386 kcal |
Tłuszcz: | 10 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 6,7 g |
Węglowodany: | 67 g |
w tym cukry: | 45 g |
Białko: | 3,9 g |
Sól: | 0,13 g |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Migdały: Zawiera, Jaja: Może zawierać, Mleko: Zawiera, Orzechy: Może zawierać, Orzeszki ziemne: Może zawierać, Żyto: Zawiera, Sezam: Może zawierać, Soja: Zawiera, Dwutlenek siarki / siarczyny: Zawiera, Pszenica: ZawieraPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Pochodzenie
Kraj pochodzenia: Polska
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Obsługa klienta
Adres producenta
Fabryka Cukiernicza KOPERNIK S.A.
ul. Żółkiewskiego 34,
87-100 Toruń,
Polska
www.kopernik.com.pl,
e-mail: kopernik@kopemik.com.plAdres zwrotny
Fabryka Cukiernicza KOPERNIK S.A.
ul. Żółkiewskiego 34,
87-100 Toruń,
Polska
www.kopernik.com.pl,
e-mail: kopernik@kopemik.com.plAdres internetowy
www.kopernik.com.plUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).