O produkcie
Tylko najlepszej jakości ryby stanowią zawartość wyrobów Graal. Każda ryba jest przygotowywana tak aby zachowała naturalny smak i wartości. Są one idealne jako zakąska, składnik kanapek, dodatek do sałatek lub jako główny posiłek.
Cechy
produkt zawiera Omega 3,dla tych, którzy lubią ryby
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Konserwa rybna sterylizowana.Składniki
szprot 65 % (Sprattus sprattus, obszar połowu: Morze Bałtyckie FAO 27IIId, metoda połowu: włoki pelagiczne (OTM)), sos pomidorowy (35 %) - woda, koncentrat pomidorowy (25 %), cukier, olej rzepakowy, sól, cebula suszona, ekstrakt przypraw (pieprz, ziele angielskie, pietruszka, seler, goździki, chilli), substancja zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa)
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Może zawierać: gluten, gorczycę, mleko, jaja, seler, soję.Wartości odżywcze
| Przeciętna wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna | 858 kJ / 206 kcal |
tłuszcz | 14 g |
w tym kwasy tłuszczowe: | |
nasycone | 3,4 g |
jednonienasycone | 6,7 g |
wielonienasycone | 3,7 g |
węglowodany | 5,4 g |
w tym cukry | 5,4 g |
białko | 14 g |
sól | 1,2 g |
kwasy Omega 3: | |
EPA | 800 mg |
DHA | 1000 mg |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Seler: Zawiera, Zboża zawierające gluten: Może zawierać, Jaja: Może zawierać, Ryba: Zawiera, Mleko: Może zawierać, Gorczyca: Może zawierać, Soja: Może zawieraćPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Pochodzenie
Kraj pochodzenia: Polska
Obszar połowu ryb: Sprattus sprattus, obszar połowu: Morze Bałtyckie FAO 27IIId, metoda połowu: włoki pelagiczne (OTM)
Obsługa klienta
Adres producenta
GRAAL S.A.,
ul. Zachodnia 22,
84-200 WejherowoAdres zwrotny
GRAAL S.A.,
ul. Zachodnia 22,
84-200 WejherowoUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).