O produkcie
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Czekolada mleczna z drażetkami.Składniki
cukier, tłuszcz kakaowy, drażetki 14 % [cukier, mleko w proszku pełne, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, skrobia ryżowa, substancja zagęszczająca (guma arabska), koncentraty (z krokosza barwierskiego, rzodkiewki, alg, jabłka, cytryny, dyni, czarnej porzeczki, słodkiego ziemniaka), sól, emulgator: lecytyny (ze słonecznika); syrop glukozowy, substancje glazurujące (wosk carnauba, wosk pszczeli, szelak)], miazga kakaowa, mleko w proszku pełne, serwatka w proszku (z mleka), tłuszcz mleczny, emulgator: lecytyny (z soi), ekstrakt wanilii, Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 32 %
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Może zawierać zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień), orzeszki arachidowe, migdały, orzechy laskowe i orzechy nerkowca.Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza 100 g |
---|
Wartość energetyczna | 2203 kJ |
Wartość energetyczna | 527 kcal |
Tłuszcz | 30 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 18 g |
Węglowodany | 58 g |
w tym cukry | 57 g |
Białko | 5,6 g |
Sól | 0,20 g |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Migdały: Może zawierać, Jęczmień: Może zawierać, Orzechy nerkowca: Może zawierać, Zboża zawierające gluten: Może zawierać, Orzechy laskowe: Może zawierać, Mleko: Zawiera, Orzeszki ziemne: Może zawierać, Soja: Zawiera, Pszenica: Może zawieraćPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Obsługa klienta
Adres producenta
Terravita Sp. z o.o.
ul. Szarych Szeregów 48
60-462 Poznań,
Polska
www.terrravita.plAdres zwrotny
Terravita Sp. z o.o.
ul. Szarych Szeregów 48
60-462 Poznań,
Polska
www.terrravita.plAdres internetowy
www.terrravita.plUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).