O produkcie
Ręcznie wyrabiana, bez oleju palmowego
Cechy
ręcznie wyrabianaO marce
Chałwy Unitop wyrabiane są ręcznie, zgodnie z tradycyjnymi metodami produkcji, co pozwala na utrzymanie ich oryginalnego smaku i charakterystycznej włóknistej konsystencji.
Tradycja i jakość od 1945 roku.
Wypróbuj także chałwę o smaku waniliowym, waniliowo-kakaowym, z bakaliami oraz z orzeszkami.
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Chałwa sezamowa w czekoladzie.Składniki
miazga sezamowa (41,2%), syrop glukozowy, czekolada (16%) (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgatory: lecytyny (z soi) i E 476, aromat - wanilina), cukier, emulgator: E 471, białko jaja w proszku, ekstrakt z korzenia mydlnicy, naturalny aromat waniliowy, aromat, Masa kakaowa w czekoladzie minimum 35%
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Produkt może zawierać orzeszki arachidowe, orzechy i mleko.Wartości odżywcze
| 100 g produktu | w porcji 50 g produktu (jeden baton) |
---|
Wartość energetyczna | 2211 kJ / 530 kcal | 1106 kJ / 265 kcal |
Tłuszcz | 31 g | 16 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 7,8 g | 3,9 g |
Węglowodany | 50 g | 25 g |
w tym cukry | 31 g | 16 g |
Białko | 11 g | 5,6 g |
Sól | 0,01 g | 0,00 g |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Jaja: Zawiera, Mleko: Może zawierać, Orzechy: Może zawierać, Orzeszki ziemne: Może zawierać, Sezam: Zawiera, Soja: ZawieraPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Obsługa klienta
Adres producenta
Unitop sp. z o.o.,
ul. A. Struga 61,
90-959 Łódź
www.unitop.com.plAdres zwrotny
Unitop sp. z o.o.,
ul. A. Struga 61,
90-959 Łódź
www.unitop.com.plAdres internetowy
www.unitop.com.plUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).