Gramatura: | 0.3 kg |
Jednostka: | szt. |
Marka: | 7 zbóż |
Grupa: | nabiał i jajka |
Podgrupa: | jogurt |
Rodzaj: | z dodatkami |
Wartość odżywcza produktu w 100 g | Wartość odżywcza produktu w 300 g | % RWS* w porcji 300 g | |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 319 kJ / 76 kcal | 957 kJ / 227 kcal | 11 % |
Tłuszcz | 1,5 g | 4,5 g | 6 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1 g | 3,2 g | 16 % |
Węglowodany | 6,8 g | 20,4 g | 8 % |
w tym cukry** | 6,5 g | 19,5 g | 22 % |
Białko | 8,7 g | 26,1 g | 52 % |
Sól | 0,16 g | 0,48 g | 8 % |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). | |||
**Zawiera naturalnie występujące cukry. | |||
Opakowanie 300 g stanowi jedną porcję produktu, dostarcza 26 g białka. |
Typ | Min. temp. °C | Maks. temp. °C |
---|---|---|
Schładzać | 2 | 6 |
Produkt chwilowo niedostępny |
|