O produkcie
Kakao pozyskiwane w 100 % w sposób zrównoważony.
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Ważne: Małe dzieci (poniżej 4. roku życia) mają ograniczoną zdolność do żucia i mogą się zadławić małymi kawałkami.
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Czekolada mleczna (51,1 %) i biała (20,1 %) z orzechami ziemnymi (9,6 %), żelkami (9,6 %) i rodzynkami (9,6 %).Składniki
cukier, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku, prażone orzechy ziemne, rodzynki, miazga kakaowa, syrop glukozowy, tłuszcze roślinne (palmowy, shea), tłuszcz mleczny, serwatka w proszku (z mleka), emulgatory (lecytyny , polirycynooleinian poliglicerolu), substancja żelująca (pektyny), kwas (kwas cytrynowy), regulator kwasowości (cytryniany sodu), aromaty, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, pasta z orzechów laskowych, Masa kakaowa w czekoladzie mlecznej minimum 27 %, Oprócz tłuszczu kakaowego zawiera tłuszcze roślinne
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Może zawierać: inne orzechy i soję.Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza w 100 g: |
---|
wartość energetyczna | 2152 kJ/515 kcal |
tłuszcz | 28 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 15 g |
węglowodany | 56 g |
w tym cukry | 54 g |
błonnik | 2,2 g |
białko | 7,2 g |
sól | 0,15 g |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Orzechy laskowe: Zawiera, Mleko: Zawiera, Orzechy: Może zawierać, Orzeszki ziemne: Zawiera, Soja: Może zawieraćPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.
Obsługa klienta
Adres producenta
Nestlé Polska S.A.,
ul. Domaniewska 32,
02-672 WarszawaAdres zwrotny
Nestlé Polska S.A.,
ul. Domaniewska 32,
02-672 Warszawa
Nestlé Serwis Konsumenta: 800 174 902Telefon/Fax kontaktowy
800 174 902Uwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).