O produkcie
Cechy
kakao 51 %
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Pieczywo pełnoziarniste w czekoladzie. Pieczywo ekstrudowane, w czekoladzie.Składniki
czekolada 57 % (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgatory: lecytyna sojowa i E476, aromat: wanilina), mąka pełnoziarnista 22,6 % (żytnia i pszenna), mąka żytnia, woda, ekstrakt słodowy jęczmienny, inulina, sól, zakwas żytni, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, Czekolada: masa kakaowa minimum 51 %
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Możliwa obecność mleka, orzechów laskowych, orzeszków arachidowych, sezamu i jaj.Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza na 100 g | Wartość odżywcza na porcję (1 kromka = ok. 12 g) |
---|
Wartość energetyczna | 1951 kJ / 466 kcal | 236 kJ / 56 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 20,0 g | 2,4 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 12,6 g | 1,5 g |
Węglowodany, w tym: | 61,4 g | 7,4 g |
- cukry | 34,3 g | 4,1 g |
Błonnik | 5,7 g | 0,7 g |
Białko | 7,1 g | 0,9 g |
Sól | 0,69 g | 0,08 g |
Opakowanie zawiera 3 porcje (3 kromki). | | |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Jęczmień: Zawiera, Jaja: Może zawierać, Orzechy laskowe: Może zawierać, Mleko: Może zawierać, Orzechy: Może zawierać, Orzeszki ziemne: Może zawierać, Żyto: Zawiera, Sezam: Może zawierać, Soja: Zawiera, Pszenica: ZawieraDodatki
Smaki / Aromaty: ZawieraPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i nienasłonecznionym miejscu.
Obsługa klienta
Adres producenta
Sonko Sp. z o.o.
ul. Ryżowa 1,
Bielany Wrocławskie
55-040 Kobierzyce,
Polska
www.sonko.plAdres zwrotny
Sonko Sp. z o.o.
ul. Ryżowa 1,
Bielany Wrocławskie
55-040 Kobierzyce,
Polska
www.sonko.plAdres internetowy
www.sonko.plUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).