O produkcie
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Baton piernikowy z nadzieniem o smaku limonki w białej czekoladzie.Składniki
nadzienie 33 % [cukier, zagęszczony przecier jabłkowy, koncentrat limonki 0,3 %, regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, kwas winowy), substancja zagęszczająca (pektyny), aromat, substancje konserwujące (sorbinian potasu, pirosiarczyn sodu), barwnik (kurkumina)], biała czekolada 30 % (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, serwatka w proszku, emulgator (lecytyna sojowa), aromat], mąka pszenna, mąka żytnia, cukier, barwnik (karmel), substancja spulchniająca (węglany amonu), przyprawy, sól, regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Może zawierać jaja, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu.Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza w 100 g: |
---|
Wartość energetyczna | 1619 kJ /384 kcal |
Tłuszcz | 9,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 5,5 g |
Węglowodany | 70 g |
w tym cukry | 53 g |
Białko | 3,9 g |
Sól | 0,14 g |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Jaja: Może zawierać, Mleko: Zawiera, Orzechy: Może zawierać, Orzeszki ziemne: Może zawierać, Żyto: Zawiera, Sezam: Może zawierać, Soja: Zawiera, Dwutlenek siarki / siarczyny: Zawiera, Pszenica: ZawieraPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Pochodzenie
Kraj pochodzenia: Polska
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Obsługa klienta
Adres producenta
Fabryka Cukiernicza KOPERNIK S.A.
ul. Żółkiewskiego 34,
87-100 Toruń,
Polska
www.kopernik.com.pl
e-mail: kopernik@kopernik.com.plAdres zwrotny
Fabryka Cukiernicza KOPERNIK S.A.
ul. Żółkiewskiego 34,
87-100 Toruń,
Polska
www.kopernik.com.pl
e-mail: kopernik@kopernik.com.plAdres internetowy
www.kopernik.com.plUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).