O produkcie
O marce
Wawel
Czujesz się dobrze, czynisz dobrze
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Czekolada z nadzieniem żurawinowo-czekoladowym (55 %).Składniki
czekolada 45 % [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, tłuszcz roślinny (shea), emulgator: lecytyny (ze słonecznika)], nadzienie żurawinowe 24,4 % [(cukier, syrop glukozowy, sok żurawinowy 10 % (z zagęszczonego soku żurawinowego), zagęszczony sok cytrynowy, substancje zagęszczające: pektyny, agar; koncentrat z marchwi, aromat naturalny, substancja wiążąca: cytryniany wapnia)], cukier, tłuszcz roślinny (palmowy), czekolada 4,8 % [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, tłuszcz roślinny (shea), emulgator: lecytyny (ze słonecznika)], mleko w proszku odtłuszczone, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyny (ze słonecznika), aromat naturalny, Czekolada: masa kakaowa minimum 43 %, Oprócz tłuszczu kakaowego czekolada zawiera tłuszcze roślinne
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Produkt może zawierać orzeszki arachidowe, orzechy laskowe, migdały, nasiona sezamu, pszenicę, soję i jaja.Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza 100 g produktu: |
---|
wartość energetyczna: | 2075 kJ/ 496 kcal |
tłuszcz: | 26 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 15 g |
węglowodany: | 59 g |
w tym cukry | 53 g |
białko: | 4,7 g |
sól: | 0,05 g |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Migdały: Może zawierać, Jaja: Może zawierać, Orzechy laskowe: Może zawierać, Mleko: Zawiera, Orzeszki ziemne: Może zawierać, Sezam: Może zawierać, Soja: Może zawierać, Pszenica: Może zawieraćPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Obsługa klienta
Adres producenta
Wawel SA
ul. Władysława Warneńczyka 14
30-520 Kraków,
Polska
www.wawel.com.pl
opinie@wawel.com.plAdres zwrotny
Wawel SA
ul. Władysława Warneńczyka 14
30-520 Kraków,
Polska
www.wawel.com.pl
opinie@wawel.com.plAdres internetowy
www.wawel.com.plUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).