Składniki
śledź 60% (ryba* Clupea herngus (CH), obszar połowu: Północno-Wschodni Atlantyk FAO 27 lub Morze Bałtyckie FAO 27IIId, metoda połowu: włok pelagiczny (wp))
sos pomidorowy (40%) - woda, koncentrat pomidorowy, cukier, olej rzepakowy, skrobia modyfikowana, ocet spirytusowy, sól, pomidory w puszcze, cebula suszona, ekstrakty przypraw (pieprz, ziele angielskie, pietruszka, seler, goździki, chilli), przyprawy, substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), ekstrakt papryki, maltodekstryna
*nazwa łacińska, obszar i metoda połowu wskazane w numerze pasrtii po literze P.
Informacje o alergenach
Może zawierać: gluten, gorczycę, mleko, jaja, soję.
Uwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).