O produkcie
Cechy
70 % śliwki, 30 % czekoladyO marce
Wawel
Czujesz się dobrze, czynisz dobrzeOstrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Szanowni Klienci, uprzejmie prosimy o wyrozumiałość, iż pomimo staranności zachowanej w procesie produkcji może w wyrobie zdarzyć się drobny odłamek pestki śliwki.
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Kandyzowane owoce śliwki w czekoladzie.Składniki
śliwki kandyzowane 70 % (śliwki, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), czekolada 30 % (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, tłuszcz roślinny (shea), emulgator: lecytyny (ze słonecznika)), Czekolada: masa kakaowa minimum 43 %, Oprócz tłuszczu kakaowego czekolada zawiera tłuszcze roślinne
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Produkt może zawierać soję, orzeszki arachidowe, migdały, orzechy laskowe, nasiona sezamu, mleko, jaja i pszenicę.Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza 100 g produktu: |
---|
wartość energetyczna: | 1603 kJ/ 381 kcal |
tłuszcz: | 11 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 6,5 g |
węglowodany: | 66 g |
w tym cukry: | 60 g |
białko: | 2,3 g |
sól: | 0 g |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Migdały: Może zawierać, Jaja: Może zawierać, Orzechy laskowe: Może zawierać, Mleko: Może zawierać, Orzeszki ziemne: Może zawierać, Sezam: Może zawierać, Soja: Może zawierać, Pszenica: Może zawieraćPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Obsługa klienta
Adres producenta
Wawel SA
ul. Władysława Warneńczyka 14
30-520 Kraków,
Polska
www.wawel.com.pl
opinie@wawel.com.plAdres zwrotny
Wawel SA
ul. Władysława Warneńczyka 14
30-520 Kraków,
Polska
www.wawel.com.pl
opinie@wawel.com.plAdres internetowy
www.wawel.com.plUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).