Olej powstaje ze starannie wyselekcjonowanych orzechów włoskich. Charakteryzuje się wysoką zawartością kwasów tłuszczowych omega-3 oraz delikatnym orzechowym smakiem. Jest doskonałym dodatkiem do sałatek, surówek, naleśników oraz deserów podawanych na zimno. Olej z orzechów włoskich charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych, w tym tłuszczów wielonienasyconych, do których należą kwasy omega-3 i omega-6. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi
i wielonienasycone kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
Cechy
doskonały do potraw na zimno,wysoka zawartość omega-3
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Olej z orzechów włoskich.