O produkcie
Płyn do czyszczenia i dezynfekcji kuchni Tytan - spray
Preparat przeznaczony do mycia oraz dezynfekcji wszystkich powierzchni kuchennych (również kontaktujących się z żywnością) w sektorze żywnościowym, warunkach przemysłowych i domowych oraz zakładach użyteczności publicznej.
Cechy
zabija 99,99 %* bakterii i grzybów,usuwa tłuszcz i brud,ekspert w kuchni,Najlepszy Produkt - Wybór Konsumentów 2021 srebrny medal,zastosowanie: w warunkach domowych i HoReCa,*Potwierdzono laboratoryjnie, że skutecznie likwiduje bakterie (Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Enterococcus hirae) i grzyby (Candida albicans, Aspergillus Niger)Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Pozwolenie nr: 7365/18. Zawiera: substancję czynną Alkil (C12-16)-chlorku dimetylobenzyloamonu (ADBAC/BKC (C12-16)) -2,5 g/kg. Bezpośrednie i pośrednie uboczne skutki stosowania: mgły lub pary produktu mogą podrażniać nos, gardło, górne drogi oddechowe; może powodować poważne oparzenia jamy ustnej, gardła, żołądka, przewodu pokarmowego, silne bóle brzucha, mdłości; może: podrażniać skórę, powodować oparzenia, uszkodzenia rogówki i spojówek (zaczerwienienie, silny ból). Pierwsza pomoc w razie zatrucia lub uczulenia: niezwłocznie zapewnić pomoc lekarską. Postępowanie z opakowaniem i odpadami opakowaniowymi po produkcie: Opakowanie usuwać zgodnie z obowiązującymi przepisami.
Działa drażniąco na skórę. Działa drażniąco na oczy. Chronić przed dziećmi. Stosować rękawice ochronne/ ochronę oczu. W PRZYPADKU POŁKNIĘCIA: Wypłukać usta. NIE wywoływać wymiotów. W PRZYPADKU KONTAKTU ZE SKÓRĄ: Umyć dużą ilością wody/mydłem. W PRZYPADKU DOSTANIA SIĘ DO OCZU: Ostrożnie płukać wodą przez kilka minut. Wyjąć soczewki kontaktowe, jeżeli są i można je łatwo usunąć. Nadal płukać. W przypadku utrzymywania się działania drażniącego na oczy: Zasięgnąć porady/zgłosić się pod opiekę lekarza. W przypadku narażenia inhalacyjnego: wyprowadzić poszkodowanego na świeże powietrze, niezwłocznie zapewnić pomoc lekarską.Składniki
Zawiera: mniej niż 5 %: niejonowych środków powierzchniowo czynnych; substancję dezynfekującą, kompozycję zapachową (Limonene)
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ | Min. temp. °C | Maks. temp. °C |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia | 5 | 35 |
Przechowywanie
Przechowywać w temp. od +5 °C do +35 °C.
Przygotowanie i stosowanie
Przygotowanie
Sposób użycia: Czyszczenie: Przekręcić końcówkę do pozycji "On". Spryskać zabrudzoną powierzchnię, a następnie wytrzeć. Dezynfekcja: niewielką ilością płynu zwilżyć czystą powierzchnię. Po min. 20 minutach wytrzeć i zetrzeć wilgotną gąbką. Powierzchnie spłukać wodą zdatną do spożycia. Uwaga: Powierzchnie, po czyszczeniu i dezynfekcji przeprowadzonej zgodnie ze sposobem użycia, są bezpieczne w kontakcie z żywnością. Nie stosować na zużytych, uszkodzonych, popękanych powierzchniach oraz wykonanych z naturalnego kamienia i marmuru. Na powierzchniach akrylowych, lakierowanych lub budzących podejrzenia, co do możliwości uszkodzenia przez płyn, przeprowadzić próbę w niewidocznym miejscu.Obsługa klienta
Adres zwrotny
Podmiot odpowiedzialny:
Zakłady Chemiczne „UNIA”
61-005 Poznań,
ul. Główna 14,
tel. +48 61 877 03 31,
www.unia.pl
kontakt@unia.plTelefon/Fax kontaktowy
+48 61 877 03 31Adres internetowy
www.unia.plUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).