O produkcie
Cechy
O marce
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Czekolada mocno mleczna cynamonowa z wafelkami.Składniki
wafelki 8 % (mąka pszenna, cukier, tłuszcz roślinny (słonecznikowy, rzepakowy), tłuszcz mleczny, laktoza (z mleka), białka mleka, sól, ekstrakt słodowy (z jęczmienia), substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, emulgator: lecytyny słonecznikowe), tłuszcz mleczny, serwatka w proszku (z mleka), mleko pełne w proszku, cukier, tłuszcz kakaowy, naturalny aromat cynamonowy, miazga kakaowa, aromat, Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 31 %, masa mleczna minimum 18 %, emulgator (lecytyny sojowe), miazga z orzechów laskowych
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Może zawierać orzeszki arachidowe, inne orzechy, zboża (gluten), jaja.Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza 100 g | Wartość odżywcza 13,3 g | %* /13,3 g |
---|
Energia | 2273 kJ | 302 kJ | 3,60 % |
Energia | 545 kcal | 72 kcal | 3,60 % |
Tłuszcz | 32 g | 4,3 g | 6,10 % |
w tym kwasy nasycone | 17 g | 2,3 g | 11,50 % |
Węglowodany | 56 g | 7,5 g | 2,90 % |
w tym cukry | 54 g | 7,2 g | 8,00 % |
Błonnik | 1,6 g | 0,2 g | - |
Białko | 6,7 g | 0,9 g | 1,80 % |
Sól | 0,29 g | 0,04 g | 0,70 % |
Produkt zawiera 6 porcji x 3 kostki (~13,3 g). | | | |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal). | | | |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Jęczmień: Zawiera, Zboża zawierające gluten: Może zawierać, Jaja: Może zawierać, Orzechy laskowe: Zawiera, Mleko: Zawiera, Orzechy: Może zawierać, Orzeszki ziemne: Może zawierać, Soja: Zawiera, Pszenica: ZawieraPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Obsługa klienta
Adres producenta
LOTTE Wedel sp. z o.o.
ul. Zamoyskiego 28/30
03-801 Warszawa
PolskaAdres zwrotny
LOTTE Wedel sp. z o.o.
ul. Zamoyskiego 28/30
03-801 Warszawa
PolskaTelefon/Fax kontaktowy
Adres internetowy
Uwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).