O produkcie
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ciasteczka z rodzynkami, nadzieniem jabłkowym i cynamonem.Składniki
mąka pszenna, nadzienie 11 % [przecier jabłkowy zagęszczony 7,2 %, cukier, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja żelująca (pektyny), substancja zagęszczająca (skrobia modyfikowana), cynamon 0,02 %, aromat, substancja konserwująca (sorbinian potasu)], cukier, rodzynki 9 %, oleje i tłuszcze roślinne (palmowy, rzepakowy), skrobia ziemniaczana, serwatka w proszku, sól, substancja spulchniająca (węglany sodu, węglany amonu, difosforany, pirosiarczyn sodu), mąka ryżowa, emulgator (lecytyna rzepakowa), aromat, cynamon 0,07 %
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Może zawierać jaja, soję, orzeszki arachidowe, orzechy i nasiona sezamu.Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza w 100 g |
---|
Wartość energetyczna | 1686 kJ / 399 kcal |
Tłuszcz | 8,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,3 g |
Węglowodany | 73 g |
w tym cukry | 27 g |
Białko | 6,6 g |
Sól | 0,60 g |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Jaja: Może zawierać, Mleko: Zawiera, Orzechy: Może zawierać, Orzeszki ziemne: Może zawierać, Sezam: Może zawierać, Soja: Może zawierać, Dwutlenek siarki / siarczyny: Zawiera, Pszenica: ZawieraPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Pochodzenie
Kraj pochodzenia: Polska
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Obsługa klienta
Adres producenta
Fabryka Cukiernicza KOPERNIK S.A.
ul. Żółkiewskiego 34,
87-100 Toruń,
Polska
www.kopernik.com.pl
e-mail: kopernik@kopernik.com.plAdres zwrotny
Fabryka Cukiernicza KOPERNIK S.A.
ul. Żółkiewskiego 34,
87-100 Toruń,
Polska
www.kopernik.com.pl
e-mail: kopernik@kopernik.com.plAdres internetowy
www.kopernik.com.plUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).