O produkcie
Cechy
edycja limitowana,3 minuty i gotowe!,wysoka zawartość błonnika
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Owsianka z marchewką i kurkumą.Składniki
płatki owsiane 75 %, mleko odtłuszczone w proszku, cukier, marchew suszona grys 4 %, maltodekstryna, kurkuma 0,08 %, cynamon, błonnik ziemniaczany, kardamon, pieprz czarny
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Produkt może zawierać sezam, soję, orzechy.Oznakowanie alergenów
Informacje dla alergików: patrz na składniki pogrubioną czcionką.Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza w 100 g | Wartość odżywcza 1 porcja (~50 g) | *%RWS w 1 porcji (~50 g) |
---|
Wartość energetyczna | 1525 kJ | 762 kJ | 9 % |
Wartość energetyczna | 361 kcal | 181 kcal | 9 % |
Tłuszcz | 4,3 g | 2,2 g | 3 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g | 0,4 g | 2 % |
Węglowodany | 63 g | 32 g | 12 % |
- w tym cukry | 25 g | 13 g | 14 % |
Błonnik | 8,8 g | 4,4 g | - |
Białko | 13 g | 6,5 g | 13 % |
Sól | 0,29 g | 0,14 g | 2 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) | | | |
Opakowanie zawiera 1 porcję | | | |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Mleko: Zawiera, Orzechy: Może zawierać, Owies: Zawiera, Sezam: Może zawierać, Soja: Może zawieraćPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Przygotowanie
Zawartość opakowania przesypać do kubka i zalać 125 ml wrzącej wody. Dobrze wymieszać. Produkt gotowy do spożycia po 3 minutach.Pochodzenie
Kraj pochodzenia: Polska
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Obsługa klienta
Adres producenta
KUPIEC Sp. z o.o.,
Paprotnia,
ul. Kupiecka 17,
62-513 Krzymów,
kupiec@kupiec.pl
www.kupiec.plAdres zwrotny
KUPIEC Sp. z o.o.,
Paprotnia,
ul. Kupiecka 17,
62-513 Krzymów,
kupiec@kupiec.pl
www.kupiec.plAdres internetowy
www.kupiec.plUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).