O produkcie
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ciastka z kawałkami czekolady (9,5 %) częściowo oblane czekoladą mleczną z mleka alpejskiego (26 %).Składniki
mąka pszenna (38 %), cukier, tłuszcze roślinne (palmowy, shea), miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku, serwatka w proszku (z mleka), syrop glukozowo-fruktozowy, tłuszcz mleczny, mąka ryżowa, substancje spulchniające (węglany amonu, difosforany, węglany sodu), sól, emulgatory (lecytyny sojowe, E472e, E476), mąka owsiana, dekstroza, mąka pszenna słodowana, barwnik (karoteny), aromaty
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Może zawierać jaja.Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza 100 g | Wartość odżywcza 1 ciastko (22 g) | %* / 1 ciastko (22 g) |
---|
Wartość energetyczna | 2107 kJ | 464 kJ | 6 % |
Wartość energetyczna | 503 kcal | 111 kcal | 6 % |
Tłuszcz | 24 g | 5,4 g | 8 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 13 g | 2,9 g | 14 % |
Węglowodany | 64 g | 14 g | 5 % |
w tym cukry | 35 g | 7,7 g | 9 % |
Błonnik | 2,3 g | 0,5 g | - |
Białko | 5,5 g | 1,2 g | 2 % |
Sól | 0,90 g | 0,20 g | 3 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | | | |
22 g = 1 ciastko. Opakowanie zawiera 6 ciastek. | | | |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Jaja: Może zawierać, Mleko: Zawiera, Owies: Zawiera, Soja: Zawiera, Pszenica: ZawieraPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed ciepłem.
Obsługa klienta
Adres dystrybutora
Mondelez Polska sp. z o.o.,
ul. Domaniewska 49,
02-672 Warszawa
Infolinia: 801 066 006 (opłata według taryfy operatora)Adres zwrotny
Mondelez Polska sp. z o.o.,
ul. Domaniewska 49,
02-672 Warszawa
Infolinia: 801 066 006 (opłata według taryfy operatora)Telefon/Fax kontaktowy
Infolinia: 801 066 006Uwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).