O produkcie
Cechy
łakocie i witaminy dla całej rodziny,zawiera sok owocowy i witaminy
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Nadziewane cukierki owocowe wzbogacone witaminami.Składniki
syrop glukozowy, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, kwas (kwas cytrynowy, kwas mlekowy), zagęszczone soki owocowe 0,9 %* (z wiśni, malin, czarnych porzeczek, jeżyn), witamina C, koncentrat barwiący z czarnej marchwi, mleko zagęszczone odtłuszczone, aromaty, niacyna, witamina E, kwas pantotenowy, produkt z serwatki (z mleka), ryboflawina (witamina B₂), witamina B₆, tiamina (witamina B₁), kwas foliowy, witamina B₁₂, *odpowiada 5 % soku owocowego
Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza na 100 g: |
---|
Wartość energetyczna: | 1586 kJ/373 kcal |
Tłuszcz: | <0,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | <0,1 g |
Węglowodany: | 92 g |
w tym cukry: | 68,4 g |
Białko: | 0,1 g |
Sól: | 0,03 g |
Zawartość witamin na 100 g: % dziennych referencyjnych wartości spożycia na 100 g dla osób dorosłych: | |
Witamina C: | 247,8 mg (310 %) |
Niacyna: | 60,8 mg (380 %) |
Witamina E: | 41,4 mg (345 %) |
Kwas pantotenowy: | 28,8 mg (480 %) |
Ryboflawina: | 7,1 mg (507 %) |
Witamina B₆: | 6,3 mg (450 %) |
Tiamina: | 4,6 mg (418 %) |
Kwas foliowy: | 800 µg (400 %) |
Witamina B₁₂: | 9,0 µg (360 %) |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Mleko: ZawieraDodatki
Smaki / Aromaty: Zawiera, Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy: ZawieraPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Chronić przed ciepłem i wilgocią!
Obsługa klienta
Adres producenta
AUGUST STORCK KG,
Waldstr. 27,
13403 Berlin,
Niemcy,
www.storck.comAdres dystrybutora
STORCK Sp. z o.o,
ul. Przyokopowa 26,
01-208 Warszawa,
www.storck.pl
www.nimm2.plAdres zwrotny
STORCK Sp. z o.o,
ul. Przyokopowa 26,
01-208 Warszawa,
www.storck.pl
www.nimm2.plAdres internetowy
www.storck.pl
www.nimm2.plUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).