O produkcie
Bez konserwantów
Sosy Amino nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstają z najwyższej jakości suszonych warzyw, przypraw oraz innych suchych składników. Suszenie jest naturalną metodą zapewnienia trwałości produktów spożywczych.
Zgodnie z prawem do tego typu produktów nie powinno dodawać się substancji konserwujących.
Pozostałe informacje
1 porcja zawiera: 140 kJ 35 kcal 2%*
w 100 ml: 190 kJ / 45 kcal
^Z naturalnej mineralnej soli potasowej.
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
1 porcja = 75 ml. Opakowanie wystarcza do przygotowania 5 porcji sosu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Sos boloński.Składniki
mąka PSZENNA
koncentrat pomidorowy (21%)
sól
cukier
cebula (6,3%)
tłuszcz palmowy
wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy
czosnek (1,5%)
przyprawy: papryka słodka, pieprz, gałka muszkatołowa
aromaty (w tym PSZENICA, JĘCZMIEŃ)
zamiennik soli^
zioła: natka pietruszki, oregano
maltodekstryna
sok z czerwonego buraka
kwas: kwas cytrynowy
Informacje o alergenach
Może zawierać mleko, jaja i seler.
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Jęczmień - Zawiera
Seler - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Dodatki
Sztuczne konserwanty - Nie zawiera
Przechowywanie i stosowanie
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania
1. Zawartość torebki wsyp do 1,5 szklanki zimnej wody i dokładnie wymieszaj.
2. Doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu przez ok. 5 minut mieszając. Udekoruj bazylią.
Obsługa klienta
Adres producenta
Unilever Polska Sp. z o.o.
ul. Domaniewska 49
02-672 Warszawa
Adres zwrotny
Unilever Polska Sp. z o.o.
skr. poczt. 315
00-987 Warszawa 4
"Amino"
Infolinia 801 109 387
całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora
Telefon kontaktowy
Infolinia 801 109 387
Uwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).