O produkcie
Doskonały duet koperku i natki pietruszki w Sosie Sałatkowym Ziołowo-Koperkowym Kamis nada Twojej sałatce wiosennej świeżości i lekkości.
Cechy
bez dodatku glutaminianu monosodowego,wyrazisty smak koperku
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Sos sałatkowy ziołowo-koperkowy. Mieszanka Przyprawowa.Składniki
cukier, sól, zioła (14,5 %) (natka pietruszki (8 %), koperek (5 %), szczypiorek), skrobia modyfikowana, laktoza (z MLEKA), przyprawy (GORCZYCA biała, czosnek, cebula liofilizowana, kurkuma, pieprz czarny), kwas: kwas cytrynowy, regulator kwasowości: dwuoctan sodu, aromat, przeciwutleniacz: ekstrakty z rozmarynu
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Może zawierać jaja, seler, soję, zboża zawierające gluten.Wartości odżywcze
| Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna | 1125/266 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 2,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 54 g |
w tym cukry | 32,5 g |
Białko | 5,2 g |
Sól | 17,8 g |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Seler: Może zawierać, Zboża zawierające gluten: Może zawierać, Jaja: Może zawierać, Mleko: Zawiera, Gorczyca: Zawiera, Soja: Może zawieraćDodatki
Dodatek MSG: Nie zawieraPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Przygotowanie
Dodaj:
4 łyżki wody
2 łyżki oleju
Przygotowanie sosu:
1. W wodzie wymieszaj dokładnie przyprawę Sos Sałatkowy Ziołowo-Koperkowy Kamis.
2. Dodaj olej i mieszaj do uzyskania gładkiego sosu.
3. Możesz mieszać sos w słoiczku lub dyspenserze do sosów.Pochodzenie
Kraj pochodzenia: Polska
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Obsługa klienta
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka KosowskaAdres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka KosowskaUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).