O produkcie
Makaron skierowany do osób ceniących w kuchni połączenie innowacyjności z bardzo wysoką jakością. Zawarte w nich naturalne warzywa i przyprawy - burak, szpinak, kurkuma i pomidor, potęgują doznania smakowe kosztowanych dań. Bogactwo kolorów sprawia, że znakomicie prezentują się na talerzu, umilając tym samym zajadanie się ulubioną zupą, daniem głównym i przede wszystkim sałatką, w której ze względu na kształt i doskonałą sprężystość, pięciokolorowy fusilli sprawdzi się wprost idealnie. Przepisy znajdziesz na www.bartolini.com.pl oraz na facebookowym profilu Makarony Bartolini
Artisan Pasta to linia makaronów rzemieślniczych wytwarzanych na matrycach z brązu. Do ich wyrabiania używamy jedynie najwyższej jakości semoliny - mąki z pszenicy durum dojrzewającej w promieniach apenińskiego słońca, dzięki czemu posiadają doskonałą sprężystość i konsystencję. W trosce o najwyższą jakość suszymy je tak, by były jeszcze bardziej chropowate, absorbując tym samym większą ilość sosu czy zupy.
Cechy
do sałatek i dań z patelni,100 % durum,chropowata powierzchnia,tłoczony al bronzoO marce
Firma rodzinna, polski produktSkładniki
semolina (mąka z pszenicy durum), warzywa w zmiennych proporcjach (pomidor suszony, szpinak suszony, burak czerwony suszony), przyprawa: kurkuma
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Produkt może zawierać jaja, soję i seler.Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza w 100 g ugotowanego produktu: |
---|
Wartość energetyczna: | 773 kJ (182 kcal) |
Tłuszcz | 0,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 36 g |
w tym cukry | 1,1 g |
Błonnik | 2,4 g |
Białko | 6,9 g |
Sól | 0,01 g |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Seler: Może zawierać, Jaja: Może zawierać, Soja: Może zawierać, Pszenica: ZawieraPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Makaron przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Przygotowanie i stosowanie
Instrukcje dotyczące przygotowania
Gotować we wrzątku
Od temperatury otoczenia
Przed spożyciem gotować 10 minut, al dente 8 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).Pochodzenie
Kraj pochodzenia: Polska
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce. Pochodzenie podstawowego składnika - UE oraz spoza UE
Obsługa klienta
Adres producenta
P.P.H. „TABIT" Sp. z o.o.
ul. Kołłątaja 44,
05-402 Otwock
Produkcja
ul. Boryszewska 8,
05-462 Wiązowna
tel/fax +48 22 7890633
tel. +48 22 4982802
Facebook.com/bartolini.makarony
Instagram.com/bartolini_pasta
biuro@bartolini.com.pl
www.bartolini.com.plAdres zwrotny
P.P.H. „TABIT" Sp. z o.o.
ul. Kołłątaja 44,
05-402 Otwock
tel/fax +48 22 7890633
tel. +48 22 4982802
Facebook: bartolini.makarony
Instagram: bartolini_pasta
biuro@bartolini.com.pl
www.bartolini.com.plTelefon/Fax kontaktowy
+48 22 7890633
+48 22 4982802Adres internetowy
www.bartolini.com.plUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).