O produkcie
Opis produktu
Czy wiesz że...
Do kwaszenia ogórków najlepiej wybrać ogórki niezupełnie dojrzałe.
Przepisy
Przygotuj:
ogórki, sól, wodę
Ogórki małosolne
Umyte ogórki ułóż w słoikach o pojemności 1 l. Następnie wsyp po 2 łyżki stołowe mieszanki do ogórków kwaszonych do każdego słoika. Zalej solanką, przygotowaną z soli rozpuszczonej w gorącej wodzie (1 łyżka soli na 1 l wody). Solankę przestudź, aby była letnia. Słoiki przykryj ściereczką, aby nie dochodziło do nich światło. Odstaw na około 2 dni.
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka do ogórków kwaszonych i małosolnychSkładniki
koper
korzeń chrzanu
gorczyca biała
czosnek
Informacje o alergenach
Może zawierać gluten, seler, soję, mleko i jaja.
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Seler - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Gorczyca - Zawiera
Soja - Może zawierać
Przechowywanie i stosowanie
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.Obsługa klienta
Adres producenta
Colian sp. z o.o.
ul. Zdrojowa 1
62-860 Opatówek
Adres zwrotny
Colian sp. z o.o.
ul. Zdrojowa 1
62-860 Opatówek
www.appetita.pl
www.colian.pl
Adres internetowy
www.appetita.pl
www.colian.pl
Uwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).