O produkcie
Produkowane ze świeżego tofu Lunter tradycyjną metodą o 2000-letniej historii
Cechy
szybko, łatwo, zdrowo i smacznie,źródło białka,bez glutenu,bez cholesterolu,bez konserwantów,bez GMO,produkowane ze świeżego tofu,z naturalnymi składnikami i przyprawami,wędzone dymem z drewna bukowego,ugotuj w gorącej wodzie,wrzuć na grilla lub na patelnię
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Tofu parówki spicy. Pikantny produkt roślinny, wędzony dymem z drewna bukowego, pasteryzowany, pakowany próżniowo.Składniki
55 % tofu (57 % nasiona soi, woda), woda, olej rzepakowy, białko grochu, białko słonecznika, sos sojowy bezglutenowy (woda, fermentowane nasiona soi, fermentowana pszenica, sól), cebula suszona, czosnek suszony, sól, przyprawy i ekstrakty przypraw, ryż fermentowany, naturalne aromaty, substancje zagęszczające: konjac, karagen, metyloceluloza, substancja żelująca: chlorek potasu, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Może zawierać gorczycę i nasiona sezamu.Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza na 100 g |
---|
Wartość energetyczna | 932 kJ/225 kcal |
Tłuszcz | 18 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,4 g |
Węglowodany | 2,7 g |
- w tym cukry | <0,5 g |
Błonnik | 2,0 g |
Białko | 12 g |
Sól | 1,5 g |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Gorczyca: Może zawierać, Sezam: Może zawierać, Soja: Zawiera, Pszenica: ZawieraDodatki
Składniki modyfikowane genetycznie: Nie zawiera, konserwanty: Nie zawieraPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ | Min. temp. °C | Maks. temp. °C |
---|
Schładzać | 2 | 8 |
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Po otwarciu przechowywać w temperaturze +8°C i spożyć w ciągu 24 godzin. Nie przechowywać w bezpośrednim świetle.
Przygotowanie i stosowanie
Przygotowanie
Sposób przygotowania: Wyjmij tofu parówki z opakowania i zdejmij folię. Ogrzewaj w kuchence mikrofalowej lub w gorącej wodzie przez 1 minutę. Zmiana koloru produktu pod wpływem światła jest naturalną cechą naszych produktów, ponieważ nie używamy stabilizatorów i barwników.Pochodzenie
Kraj pochodzenia: Słowacja
Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia: Słowacja. Pochodzenie soi: UE
Obsługa klienta
Adres producenta
ALFA BIO s.r.o.,
Kremnička 71,
974 05 Banská Bystrica,
SłowacjaAdres zwrotny
ALFA BIO s.r.o.,
Kremnička 71,
974 05 Banská Bystrica,
SłowacjaUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).