O produkcie
Cechy
lubię ryby,stworzone z miłością,źródło kwasów Omega-3
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Fileciki z makreli w pomidorowym sosie a'la pizza z serem mozzarella. Konserwa rybna sterylizowana.Składniki
filety z makreli (60 %) (Scomber scombrus)**, sos pomidorowy a'la pizza z serem mozzarella (40 %) - woda, koncentrat pomidorowy, cukier, pomidory suszone, ser mozzarella (3 %) (mleko pasteryzowane, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna), olej rzepakowy, mąka ziemniaczana, sól, ocet spirytusowy, czosnek suszony mielony, majeranek suszony, bazylia suszona, tymianek suszony, **Złowione w morzu: Północno-wschodni Atlantyk FAO 27; narzędzie połowowe: włoki pelagiczne (OTM), okrężnice (PS). Podobszar połowu oraz narzędzie połowowe wskazane w numerze partii po literze P
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Może zawierać: gorczycę, jaja, seler, soję.Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza w 100 g produktu (% RWS*) |
---|
Wartość energetyczna | 1134 kJ/273 kcal (14 %) |
Tłuszcz, w tym: | 22 g (31 %) |
kwasy tłuszczowe nasycone | 4,6 g (23 %) |
Węglowodany, w tym: | 7,8 g (3 %) |
cukry | 7,8 g (9 %) |
Białko | 11 g (22 %) |
Sól | 0,88 g (18 %) |
Suma kwasów Omega-3 | 6,00 g |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Seler: Może zawierać, Jaja: Może zawierać, Ryba: Zawiera, Mleko: Zawiera, Gorczyca: Może zawierać, Soja: Może zawieraćPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu: Złowione w morzu: Północno-wschodni Atlantyk FAO 27; narzędzie połowowe: włoki pelagiczne (OTM), okrężnice (PS). Podobszar połowu oraz narzędzie połowowe wskazane w numerze partii po literze P.
Obsługa klienta
Adres producenta
GRAAL S.A.
ul. Zachodnia 22;
84-200 WejherowoAdres zwrotny
GRAAL S.A.
ul. Zachodnia 22;
84-200 WejherowoUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).