O produkcie
Z dodatkiem miodu
To co jedyne i prawdziwe pochodzi z serca. Wiedział o tym ten, kto pierwszy połączył mąkę, korzenne przyprawy i naturalny, złocisty miód z nadwiślańskiej pasieki. To dzięki miodowej słodyczy, serca od lat są uznawane za wyjątkowe pośród Toruńskich Pierników. Do dziś nasi Mistrzowie Piekarscy Przygotowują je według tej samej, sprawdzonej receptury.
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Serca piernikowe w czekoladzieSkładniki
mąka pszenna, czekolada 26% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (z soi); aromat), cukier, mąka żytnia, miód 4%, barwnik: karmel, substancja spulchniająca: węglan amonu, skrobia, przyprawy, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Może zawierać mleko, jaja, orzeszki arachidowe i orzechy.Wartości odżywcze
| w 100 g |
---|
Wartość energetyczna | 1614 kJ / 383 kcal |
Tłuszcz | 8,3 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,8 g |
Węglowodany | 69 g |
- w tym cukry | 39 g |
Białko | 6,1 g |
Sól | 0,26 g |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Jaja: Może zawierać, Mleko: Może zawierać, Orzechy: Może zawierać, Orzeszki ziemne: Może zawierać, Żyto: Zawiera, Soja: Zawiera, Pszenica: ZawieraPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Pochodzenie
Kraj pochodzenia: Polska
Tekst dowolny o pochodzeniu: Polska
Obsługa klienta
Adres producenta
Fabryka Cukiernicza KOPERNIK S.A.
ul. Żółkiewskiego 34
87-100 Toruń
PolskaAdres zwrotny
Fabryka Cukiernicza KOPERNIK S.A.
ul. Żółkiewskiego 34
87-100 Toruń
Polska
www.kopernik.com.pl
e-mail: kopernik@kopernik.com.plAdres internetowy
www.kopernik.com.plUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).