O produkcie
Piernik w polewie kakaowej z owocowym nadzieniem ze skórką pomarańczową.
Wartości odżywcze w 100g:
wartość energetyczna - 1603kJ / 383kcal
tłuszcz 8g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7g
węglowodany 69g
w tym cukry 33g
błonnik 4,0g
białko 6,0g
sól 0,02g
Składniki
mąka pszenna, pasta (21%) owocowa (puree owocowe (50% z jabłek, truskawek, malin i owoców czarnego bzu; cukier , kwas: kwas cytrynowy ; substancja żelująca: pektyny ; barwnik : antocyjany; konserwanty : sorbinian potasu, dwutlenek siarki), cukier – syrop inwertowany, polewa kakaowa 20 % ( cukier , tłuszcze roślinne: palmowy, shea; kakao 17% o obniżonej zawartość tłuszczu, serwatka ( z mleka) w proszku, emulgatory: fosfatydy amonu, polirycynooleinian poliglicerolu; aromat), mąka żytnia, syrop glukozowy, substancja spulchniająca (węglan amonu), olej roślinny (słonecznikowy), barwnik; karmel przyprawa do piernika 0,2% (w tym goździki 2%), błonnik pszenny, skórka pomarańczowa 0,1%, mielony cynamon, aromaty, białko pszenne, sól.
Uwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).