O produkcie
Cechy
burgery roślinne,100% naturalnego smaku - bez wzmacniaczy smaku, bez barwników, bez aromatówO marce
To jest dla nas ważne:
Nasze roślinne burgery przygotowujemy z warzyw uprawianych w słońcu, na polu, a nie w szklarniach. Doprawiliśmy je estragonem, który siekamy i mrozimy zaraz po zbiorach.
Nasze produkty nie zawierają żadnych barwników, aromatów ani wzmacniaczy smaku. 100% naturalnego smaku - tego się trzymamy! FRoSTA. Smaczna i prosta.Pozostałe informacje
FSC - www.fsc.org, Mix, FSC C125136
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Roślinne burgery na bazie batatów z marchewką i cebulą, doprawione estragonem, podsmażane. Produkt głęboko mrożony.Składniki
smażone bataty 28% (bataty, olej słonecznikowy), mąka z pszenicy durum, ziemniaki, marchew 10%, cebula 10%, miazga kokosowa (kokos, woda), olej słonecznikowy, przecier pomidorowy, mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, musztarda (woda, nasiona gorczycy, ocet spirytusowy, sól, cukier, chili, kurkuma), sól, estragon 0,7%, sambal oelek (woda, koncentrat pomidorowy, sól, papryka, ocet spirytusowy, chili, pieprz kajeński), sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól), papryka mielona, czarny pieprz, drożdże
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Produkt może zawierać śladowe ilości skorupiaków, jaj, ryb, mleka, selera.Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza na 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna | 851 kJ / 203 kcal |
Tłuszcz | 9,9 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,5 g |
Węglowodany | 24 g |
- w tym cukry | 4,4 g |
Białko | 3,3 g |
Sól | 1,4 g |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Seler: Może zawierać, Skorupiaki: Może zawierać, Jaja: Może zawierać, Ryba: Może zawierać, Mleko: Może zawierać, Gorczyca: Zawiera, Soja: Zawiera, Pszenica: ZawieraDodatki
Barwniki: Nie zawiera, Wzmacniacze smaku: Nie zawiera, Aromaty: Nie zawieraPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Przechowywanie
Przechowując poniżej -18°C najlepiej spożyć przed końcem: patrz nadruk z boku kartonika.
Przechowywanie w domu:
* (-6°C): 4 dni; ** (-12°C): 3 tygodnie; *** (-18°C): do daty minimalnej trwałości (patrz nadruk z boku kartonika).
Rozmrożonego produktu ponownie nie zamrażać.
Przygotowanie i stosowanie
Przygotowanie
Jak podać nasze burgery?
Przygotuj je w bułce lub podaj zamiast porcji warzyw czy mięsa.Instrukcje dotyczące przygotowania
Piec w piekarniku
Od postaci zamrożonej
Piekarnik: Rozgrzej piekarnik do temperatury 230°C. Zamrożone burgery ułóż na blasze (możesz użyć papieru do pieczenia). Piecz przez 15 minut (z włączonym termoobiegiem 14 minut).Obsługa klienta
Adres producenta
FRoSTA sp. z o.o.,
ul. Witebska 63,
85-778 Bydgoszcz,
Polska
Tel. 52 36 06 780, (8.00-15.00)Adres zwrotny
FRoSTA sp. z o.o.,
ul. Witebska 63,
85-778 Bydgoszcz,
Polska
Tel. 52 36 06 780, (8.00-15.00)Telefon/Fax kontaktowy
52 36 06 780Uwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).