O produkcie
Pełne ziarno 5 zbóż.
O marce
belVita
Energia na cały poranek!*
*Ciastka belVita mają wysoką zawartość skrobi wolno trawionej, która jest wolno uwalnianym węglowodanem. Spożycie produktów o wysokiej zawartości skrobi wolno trawionej (SDS) podnosi stężenie glukozy we krwi po posiłku w mniejszym stopniu niż spożycie produktów o niskiej zawartości SDS.
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ciastka zbożowe o smаku kakaowym z kawałkami czekolady, wzbogacone w żelazo, wapń i magnez.Składniki
zboża 56,6 % [zboża pełnoziarniste 38,5 % (mąka pszenna pełnoziarnista 19,4 %, płatki owsiane 8,5 %, mąka jęczmienna pełnoziarnista 6,2 %, mąka żytnia pełnoziarnista 3,4 %, mąka pełnoziarnista z pszenicy orkisz 1 %), mąka pszenna 18,1 %], cukier, kawałki czekolady 12,3 % [cukier, miazga kakaowa, mieszanina tłuszczów roślinnych (palmowy, shea w zmiennych proporcjach), dekstroza, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny sojowe)], olej rzepakowy, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 3 %, skrobia pszenna, substancje spulchniające (węglany amonu, difosforany, węglany sodu), składniki mineralne (węglan wapnia, węglan magnezu, żelazo elementarne), emulgatory (E 492, lecytyny sojowe, E472e), sól, odtłuszczone mleko w proszku, aromaty
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Jęczmień: Zawiera, Jaja: Może zawierać, Mleko: Zawiera, Orzechy: Może zawierać, Owies: Zawiera, Żyto: Zawiera, Sezam: Może zawierać, Soja: Zawiera, Pszenica: ZawieraObsługa klienta
Adres dystrybutora
Mondelez Polska sp. z o.o.,
ul. Domaniewska 49,
02-672 Warszawa
Infolinia: 801 066 006
(opłata według taryfy operatora)
www.belvita.plAdres zwrotny
Mondelez Polska sp. z o.o.,
ul. Domaniewska 49,
02-672 Warszawa
Infolinia: 801 066 006
(opłata według taryfy operatora)
www.belvita.plTelefon/Fax kontaktowy
Infolinia: 801 066 006Adres internetowy
www.belvita.plUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).