O produkcie
Cechy
pieroński szlagier,warzyć 6 minut,z dodatkiem przyprawy kurkumy,4 świeże jaja w kilogramie,Produkt polskiPozostałe informacje
Porcja 70 g suchego wyrobu dostarcza: energia 1128 kJ 266 kcal 13%, tłuszcz 1.7 g 2%, kwasy tłuszczowe nasycone 0.63 g 3%, cukry 1.89 g 2%, sól 0.04 g 1% GDA*
*GDA - Wskazane dzienne spożycie dla osoby dorosłej
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Makaron 4 jajeczny z kurkumąSkładniki
mąka pszenna makaronowa (zawiera gluten), semolina (mąka pszenna), 4 świeże jaja / 1 kg (17,0%), woda, przyprawa kurkuma
Wartości odżywcze
| W 100 g produktu | w porcji 70 g | % GDA* w porcji |
---|
Wartość energetyczna/ | 1611 kJ/ | 1128 kJ/ | 13% |
Wartość kaloryczna | 380 kcal | 226 kcal | 13% |
Tłuszcz | 2.4 g | 1.7 g | 2% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0.9 g | 0.63 g | 3% |
Węglowodany | 77.5 g | 54.25 g | 21% |
w tym cukry | 2.7 g | 1.89 g | 2% |
Białko | 12.8 g | 8.96 g | 18% |
Sól | 0.06 g | 0.04 g | 1% |
Zawartość soli wynika z obecności naturalnie występującego sodu | | | |
*GDA - Wskazane dzienne spożycie dla osoby dorosłej | | | |
% wskazanego dziennego spożycia dla osoby dorosłej | | | |
Indywidualne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników | | | |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten: Zawiera, Jaja: Zawiera, Pszenica: ZawieraPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przygotowanie i stosowanie
Instrukcje dotyczące przygotowania
Gotować we wrzątku
Od temperatury otoczenia
Makaron wrzucić do wrzącej, osolonej wody, przemieszać i gotować na małym ogniu 6-8 minut.Pochodzenie
Kraj pochodzenia: Polska
Tekst dowolny o pochodzeniu: Produkt polski
Obsługa klienta
Adres producenta
Wytwórnia Makaronu Z. Kawalec, M. Czyż Sp. J.
ul. Nad Białką 17
43-502 Czechowice-DziedziceAdres zwrotny
Wytwórnia Makaronu Z. Kawalec, M. Czyż Sp. J.
ul. Nad Białką 17
43-502 Czechowice-Dziedzice
tel./fax +48 32 215 60 30
tel. 502 302 317
www.cdk.net.pl
e-mail: biuro@cdk.net.plTelefon/Fax kontaktowy
+48322156030
502302317Adres internetowy
www.cdk.net.plUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).