O produkcie
Cechy
bez dodatku glutaminianu soduO marce
Amino - kuchnia polskaPozostałe informacje
1 porcja** zawiera: 886 kJ 212 kcal 11%*
100 g: 385 kJ /92 kcal
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
**1 porcja = 230 g. Opakowanie pozwala na przygotowanie 2 porcji dania.
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Gulasz wieprzowy. Produkt sterylizowany.Składniki
woda, mięso wieprzowe gulaszowe (39%) [w tym mięso wieprzowe (84%), mięso drobne wieprzowe (4,5%), woda, błonnik grochowy, sól, skrobia], cebula, koncentrat pomidorowy (3,3%), marchew (2,1%), skrobia modyfikowana, korzeń SELERA, korzeń pietruszki, mąka PSZENNA, cukier, sól, warzywa suszone w zmiennych proporcjach (marchew, pasternak, suszone pomidory), papryka ostra, papryka słodka, czosnek, pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy, cukier palony, hydrolizat białka SOJOWEGO, tłuszcz wieprzowy, liście SELERA, natka pietruszki, czosnek, ekstrakt drożdżowy
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Może zawierać mleko, jaja, gorczycę i sezam.Wartości odżywcze
| produktu 100 g | 1 porcji** | %* w porcji** |
---|
Energia | 385 kJ/92 kcal | 886 kJ/212 kcal | 11% |
Tłuszcz | 4,1 g | 9,4 g | 13% |
w tym kwasy nasycone | 1,8 g | 4,1 g | 21% |
Węglowodany | 4,8 g | 11,0 g | 4% |
w tym cukry | 2,3 g | 5,3 g | 6% |
Błonnik | 1,0 g | 2,3 g | |
Białko | 8,4 g | 19,3 g | 39% |
Sól | 1,3 g | 3 g | 50% |
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | | | |
**1 porcja = 230 g. Opakowanie pozwala na przygotowanie 2 porcji dania. | | | |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Seler: Zawiera, Jaja: Może zawierać, Mleko: Może zawierać, Gorczyca: Może zawierać, Sezam: Może zawierać, Soja: Zawiera, Pszenica: ZawieraDodatki
Dodatek MSG: Nie zawieraPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu, a po otwarciu w lodówce przez 48 godzin.
Przygotowanie i stosowanie
Instrukcje dotyczące przygotowania
Podgrzewać na płycie grzejnej / palniku
Od temperatury otoczenia
Zawartość opakowania przełożyć do garnka. Podgrzewać na niewielkim ogniu, stale mieszając przez 7-10 minut.Pochodzenie
Kraj pochodzenia: Polska
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce. Mięso wieprzowe gulaszowe z UE.
Obsługa klienta
Adres producenta
Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134,
02-305 WarszawaAdres zwrotny
Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 WarszawaUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).