O produkcie
Cechy
bez dodatku glutaminianu soduO marce
Amino - kuchnia polskaPozostałe informacje
1 porcja** zawiera: 835 kJ 200 kcal 10%*
100 g: 363 kJ /87 kcal
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
**1 porcja = 230 g. Opakowanie pozwala na przygotowanie 2 porcji dania.
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Fasola biała z kiełbasą wieprzową, wędzoną w sosie pomidorowym. Produkt sterylizowany.Składniki
fasola biała gotowana (45%), woda, kiełbasa wieprzowa wędzona (7%) (mięso wieprzowe, woda, białko SOJOWE, sól, skrobia, stabilizatory: difosforany, trifosforany, polifosforany; cukier, przyprawy, osłonka: jelito naturalne), cebula (3,6%), mąka PSZENNA, koncentrat pomidorowy (2,3%), cukier, sól, warzywa suszone w zmiennych proporcjach (marchew, pasternak, cebula, pietruszka, lubczyk, por), majeranek, ekstrakt drożdżowy, glukoza, barwnik: ekstrakt z papryki, aromaty, cukier karmelizowany, papryka słodka, papryka ostra, czosnek, zagęszczony sok z cytryny
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Może zawierać seler, mleko, jaja, gorczycę i sezam.Wartości odżywcze
| produktu 100 g | 1 porcji** | %* w porcji** |
---|
Energia | 363 kJ/87 kcal | 835 kJ/200 kcal | 10% |
Tłuszcz | 2,9 g | 6,7 g | 10% |
w tym kwasy nasycone | 1,0 g | 2,3 g | 12% |
Węglowodany | 10,0 g | 23,0 g | 9% |
w tym cukry | 2,2 g | 5,1 g | 6% |
Błonnik | 2,0 g | 4,6 g | |
Białko | 4,1 g | 9,4 g | 19% |
Sól | 1,6 g | 3,7 g | 62% |
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | | | |
**1 porcja = 230 g. Opakowanie pozwala na przygotowanie 2 porcji dania. | | | |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Seler: Może zawierać, Jaja: Może zawierać, Mleko: Może zawierać, Gorczyca: Może zawierać, Sezam: Może zawierać, Soja: Zawiera, Pszenica: ZawieraDodatki
Dodatek MSG: Nie zawieraPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu, a po otwarciu w lodówce przez 48 godzin.
Przygotowanie i stosowanie
Instrukcje dotyczące przygotowania
Podgrzewać na płycie grzejnej / palniku
Od temperatury otoczenia
Zawartość opakowania przełożyć do garnka. Podgrzewać na niewielkim ogniu, stale mieszając przez 7-10 minut.Pochodzenie
Kraj pochodzenia: Polska
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce. Fasola biała z UE.
Obsługa klienta
Adres producenta
Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134,
02-305 WarszawaAdres zwrotny
Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 WarszawaUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).