O produkcie
Orzech kokosowy pod twardą skorupą skrywa wartościowy skarb. Cenny miąższ wykorzystywany jest jako dodatek do ciast i deserów. Bogactwo błonnika sprawia, że wiórki są również wartościową bazą do koktajli i owsianek.
Czy wiesz, że:
Wiórki kokosowe od Bakalland to produkt w 100 % naturalny.
W języku starożytnych Indian palma kokosowa oznacza "drzewo, które zaspokaja wszystkie potrzeby życia".
Z jednego orzecha można uzyskać do 75 orzechów kokosowych.
Cechy
produkt 100 % naturalny,naturalne źródło żelaza i magnezu,...prosto z plantacji,Dobra i polska firmaO marce
Bakalland
Wyszukane przyjemności
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Wiórki kokosowe.Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Produkt może zawierać gluten, orzeszki ziemne, inne orzechy, mleko, soję oraz sezam.Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|
wartość energetyczna | 2703 kJ / 657 kcal |
tłuszcz | 63 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 53 g |
węglowodany | 5,9 g |
w tym cukry | 5,9 g |
błonnik | 21 g |
białko | 5,6 g |
sól | 0,07 g |
Witaminy i składniki mineralne w 100 g produktu: | |
potas | 660 mg (33 % RWS*) |
fosfor | 160 mg (23 % RWS*) |
żelazo | 3,6 mg (26 % RWS*) |
magnez | 90 mg (24 % RWS*) |
miedź | 0,55 mg (55 % RWS*) |
mangan | 1,8 mg (90 % RWS*) |
*RWS - dzienne Referencyjne Wartości Spożycia witamin i składników mineralnych (dla osób dorosłych) | |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten: Może zawierać, Mleko: Może zawierać, Orzechy: Może zawierać, Orzeszki ziemne: Może zawierać, Sezam: Może zawierać, Soja: Może zawieraćPrzechowywanie i stosowanie
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscuObsługa klienta
Adres producenta
BAKALLAND S.A.
00-446 Warszawa,
ul. Fabryczna 5
serwis.konsumenta@bakalland.plAdres zwrotny
BAKALLAND S.A.
00-446 Warszawa,
ul. Fabryczna 5
serwis.konsumenta@bakalland.plUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).