O produkcie
Żurek po śląsku
- chrzan
- czosnek
- majeranek
- marchew
- liść laurowy
- pieprz
- kminek
- nasiona selera
- gałka muszkatołowa
Cechy
bez barwników,poznaj smaki regionów,bogactwo ziół i przypraw
O marce
Amino - kuchnia polska
Pozostałe informacje
1 porcja** zawiera: 1392 kJ 340 kcal 17%*
100 ml: 348 kJ /85 kcal
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
**opakowanie pozwala na przygotowanie 1 porcji - 350 ml.
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Zupa błyskawiczna
Składniki
kluski (80%): mąka PSZENNA, tłuszcz palmowy, skrobia modyfikowana, cukier, olej rzepakowy, ekstrakt z kurkumy, Mieszanka smakowa (20%): skrobia, sól (w tym jodowana), boczek wędzony (8.7%) (boczek, sól), cukier, preparat serwatkowy (z MLEKA), maltodekstryna, tłuszcz palmowy, ekstrakt drożdżowy, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), marchew***(2,7%), chrzan (2,7%), LAKTOZA, czosnek***(2%), mąka PSZENNA, majeranek, liść laurowy, aromaty, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, guanylan disodowy, inozynian disodowy), pieprz, kminek, nasiona SELERA, gałka muszkatołowa, aromat dymu wędzarniczego, ***Uprawiane w sposób zrównoważony
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Klusk: Może zawierać mleko, jaja, soję, seler i gorczycę.
Mieszanka smakowa: Może zawierać jaja, soję i gorczycę.Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Seler: Zawiera, Jaja: Może zawierać, Mleko: Zawiera, Gorczyca: Może zawierać, Soja: Może zawierać, Pszenica: ZawieraDodatki
Barwniki: Nie zawieraObsługa klienta
Adres producenta
Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
PolskaAdres zwrotny
Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Polska
Unilever Polska Sp. z o.o.
skr. poczt. 315
00-987 Warszawa 4
„Amino"
Infolinia 801 109 387
całkowity koszt połączenia:
1 impuls według taryfy operatoraTelefon/Fax kontaktowy
801109387Uwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).