O produkcie
Żurek to smak polskiej Wielkanocy
A żurek Krakus - na pszennej i żytniej mące, bez konserwantów, na naturalnym zakwasie - to wyborna zupa, na którą zasługujesz nie tylko od święta. Dzięki sprawdzonemu od lat przepisowi, żurek Krakus zachwyca wyrazistym smakiem i aksamitną konsystencją. Jest idealny na uroczysty obiad i na domowy wieczór z bliskimi. Możesz podać go uroczyście, w wydrążonym chlebku, z jajkiem, kiełbasą i szczyptą majeranku... A na co dzień możesz pić go z kubka, bez żadnych dodatków, jedynie ze świeżym razowcem do zagryzania. Bo żurek Krakus nie potrzebuje towarzystwa, by cieszyć.
Cechy
nowa, lepsza receptura,na naturalnym zakwasie,bez konserwantów,łatwy w przygotowaniu, wystarczy podgrzać,aksamitna konsystencjaO marce
Krakus
Gwarancja Smaku
Krakus
Marka Eksportowa
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Żurek. Produkt pasteryzowanySkładniki
woda, przeciery warzywne w zmiennych proporcjach (4%) (z cebuli, ziemniaków), mąki: żytnia i pszenna (zawierają gluten), naturalny zakwas żytni (1%) (gluten), tłuszcz wieprzowy, serwatka (mleko, laktoza), sól, laktoza (mleko), białko mleka, odtłuszczone mleko w proszku, ekstrakt grzybowy, przyprawy i ekstrakty przypraw, majeranek (0,05%), regulatory kwasowości - kwas mlekowy i kwas cytrynowy, aromaty dymu wędzarniczego, aromaty (zawierają seler, laktozę)
Wartości odżywcze
| w 100 ml | w porcji 250 ml |
---|
Wartość energetyczna | 106 kJ/ 25 kcal | 265 kJ/ 63 kcal |
Tłuszcz | 0,6 g | 1,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,5 g | 0,5 g |
Węglowodany | 3,7 g | 9,2 g |
w tym cukry | 1,6 g | 4 g |
Białko | 0,9 g | 2,3 g |
Sól | 1,3 g | 3,3 g |
Opakowanie zawiera 6 sugerowanych porcji produktu. | | |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Seler: Zawiera, Zboża zawierające gluten: Zawiera, Mleko: Zawiera, Żyto: Zawiera, Pszenica: ZawieraDodatki
konserwanty: Nie zawieraPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Po otwarciu przechowywać w lodówce, tak jak świeże zupy. Spożyć w ciągu 48 godzin.
Przygotowanie i stosowanie
Przygotowanie
Sposób przygotowania: wystarczy podgrzać.Instrukcje dotyczące przygotowania
Podgrzewać na płycie grzejnej / palniku
Ogólnie
Rekomendacja przygotowania: wstrząsnąć przed otwarciem, po otwarciu przelać do garnka. Podgrzać mieszając od czasu do czasu łyżką.Obsługa klienta
Adres producenta
Agros Nova Food Sp. z o.o. Sp. k.
al. Stanów Zjednoczonych 61 A
04-028 Warszawa
Poland
Wyprodukowano przez:
ZPOW Agros Nova Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Gen. Władysława Sikorskiego 5
99-400 Łowicz
PolandAdres zwrotny
Agros Nova Food Sp. z o.o. Sp. k.
al. Stanów Zjednoczonych 61 A
04-028 Warszawa
PolandUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).