O produkcie
Formagia twardy ser typu parmezan
Twardy ser Formagia dojrzewa minimum 9 miesięcy i produkowany jest według tradycyjnej receptury. Właśnie dlatego odkryjesz w nim delikatny smak krowiego mleka przełamany nutką pikantnego aromatu i subtelnym owocowym akcentem.
To finezyjne połączenie sprawia, że gotowanie zmienia się w prawdziwą przyjemność z odrobiną włoskiej fantazji. Jeśli masz ochotę na kulinarne przygody to dodamy jeszcze, że ser twardy Formagia może z powodzeniem zastąpić w kuchni oryginalny ser Grana padano lub Parmiggiano Reggiano!
Przepisy inspirowane włoskim smakiem
Formagia i całe gotowanie we włoskim stylu staje się szybkie i proste. Wystarczy, że zetrzesz nieco sera i w jednej chwili dopełnisz pizzę, lasagnię, zapiekankę lub tradycyjne spaghetti urzekającym aromatem słonecznej Italii! Doskonale dopełni również makaron z łososiem, warzywami i przyrumienionym boczkiem.
Gdy dodasz do swej potrawy troszkę startego sera Formagia lub przygotujesz na jego bazie doskonały sos, to zabierzesz rodzinę lub przyjaciół w aromatyczną podróż wprost na Południe Europy. Kropką nad „i” będzie oczywiście czerwone wino, z którym nasz ser komponuje się po prostu idealnie!
Składniki odżywcze
Oprócz niesamowitych doznań smakowych, dostarcza organizmowi również wielu cennych substancji odżywczych. Korzystając z niego w codziennym gotowaniu zyskujesz nie tylko doskonały smak, lecz także odpowiednią zawartość białka, minerały oraz witaminy. Tym samym, delektując się wraz z bliskimi lub przyjaciółmi włoskimi potrawami, podarujesz biesiadnikom wartościowe składniki codziennej diety.
Opakowanie
Przez opakowanie możemy dostrzec gładką powierzchnię i intensywny kolor, który jest obietnicą oryginalnego włoskiego smaku. Samo opakowania pozwala wygodnie przechowywać ser oraz uniknąć jego przesuszenia. Wystarczy, że wyjmiesz ser z lodówki i już możesz z fantazją zabrać się do gotowania, aby wraz z bliskimi delektować się jego smakiem.
Z miłości do tego, co włoskie
Marka Formagia powstała z miłości do gotowanie w oryginalnym włoskim stylu, inspirując do kulinarnych fantazji. Bogata oferta serów we włoskim stylu przekonuje, że wystarczy jeden wyjątkowy akcent, aby nadać potrawom apetycznej wyjątkowości.
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Formagia - twardy ser podpuszczkowy, dojrzewający.Składniki
pasteryzowane MLEKO, kultury bakterii kwasu mlekowego, substancja ujędrniająca: chlorek wapnia, sól morska, substancja konserwująca: lizozym z białka JAJ, podpuszczka mikrobiologiczna, Zawartość tłuszczu w suchej masie: min. 39 %
Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza na 100 g |
---|
Wartość energetyczna | 1523 kJ / 366 kcal |
Tłuszcz | 26 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 14 g |
Węglowodany | 0 g |
w tym cukry | 0 g |
Białko | 33 g |
Sól | 1,7 g |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Jaja: Zawiera, Mleko: ZawieraPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ | Min. temp. °C | Maks. temp. °C |
---|
Schładzać | 2 | 8 |
Pochodzenie
Kraj pochodzenia: Estonia
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Estonii.
Obsługa klienta
Adres producenta
EUROSER Dairy Group Sp. z o.o. - Sp. K.,
ul Geologiczna 20,
02-246 Warszawa,
PolskaAdres zwrotny
EUROSER Dairy Group Sp. z o.o. - Sp. K.,
ul Geologiczna 20,
02-246 Warszawa,
PolskaUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).