O produkcie
Bez konserwantów
Sos pieczeniowy ciemny Amino jest doskonałym dodatkiem do pieczeni i różnego rodzaju dań mięsnych. Podkreśla ich smak i aromat, nadając wyrazistego charakteru każdej potrawie. Sosy Amino powstają z najwyższej jakości suszonych warzyw, przypraw oraz innych suchych składników. Suszenie jest naturalną metodą zapewnienia trwałości produktów spożywczych.
Cechy
polski smak,bez konserwantówO marce
Amino - kuchnia polska
z Wami ponad 40 latPozostałe informacje
1 porcja** zawiera: 79 kJ 19 kcal
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Sos pieczeniowy ciemny.Składniki
mąka PSZENNA, skrobia, sól, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, inozynian disodowy i guanylan disodowy, zamiennik soli***, cukier, cebula (4%), tłuszcz palmowy, hydrolizowane białka roślinne, papryka, barwnik: karmel amoniakalny, aromaty, czosnek, pieprz, buraki, liść laurowy, *** z naturalej mineralnej soli potasowej
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Może zawierać mleko, jaja, seler, gorczycę.Wartości odżywcze
| przyrządzonego sosu 100 ml | 1 porcji** | %* w porcji** |
---|
Energia | 105 kJ / 25 kcal | 79 kJ / 19 kcal | <1% |
Tłuszcz | <0,5 g | <0,5 g | <1% |
w tym kwasy nasycone | 0,1 g | <0,1 g | <1% |
Węglowodany | 4,8 g | 3,6 g | 1% |
w tym cukry | 0,6 g | <0,5 g | <1% |
Błonnik | <0,5 g | <0,5 g | |
Białko | 0,7 g | 0,5 g | 1% |
Sól | 1,1 g | 0,83 g | 14% |
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | | | |
** 1 porcja = 75 ml. Opakowanie wystarcza do przygotowania około 7 porcji sosu | | | |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Seler: Może zawierać, Jaja: Może zawierać, Mleko: Może zawierać, Gorczyca: Może zawierać, Pszenica: ZawieraDodatki
konserwanty: Nie zawieraPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Przygotowanie
Sposób przygotowania
1. Zawartość torebki wsyp do 500 ml zimnej wody (2 szklanki) i dokładnie wymieszaj.
2. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu ok. 3 minuty mieszając. Udekoruj natką pietruszki.Obsługa klienta
Adres producenta
Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 WarszawaAdres zwrotny
Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Infolinia: 801 109 387
całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora
Unilever Polska Sp. z o.o.
skr. poczt. 315
00-987 Warszawa 4, „Amino"Telefon/Fax kontaktowy
801109387Uwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).