O produkcie
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ciastka oblane czekolada mleczną z mleka alpejskiego (28 %).Składniki
mąka PSZENNA, cukier, olej palmowy, syrop glukozowy, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone MLEKO w proszku, miazga kakaowa, serwatka w proszku (z MLEKA), tłuszcz MLECZNY, emulgatory (lecytyny SOJOWE, E 472e, E 476), MLEKO pełne w proszku, sól, substancje spulchniające (węglany sodu, węglany amonu), pasta z ORZECHÓW LASKOWYCH, aromaty, regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
MOŻE ZAWIERAĆ JAJA, NASIONA SEZAMU.Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza 100 g | Wartość odżywcza 40 g | %* / 40 g |
---|
Wartość energetyczna | 2081 kJ / 496 kcal | 832 kJ / 198 kcal | 10 % |
Tłuszcz | 21 g | 8,5 g | 12 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 11 g | 4,5 g | 22 % |
Węglowodany | 67 g | 27 g | 10 % |
w tym cukry | 28 g | 11 g | 12 % |
Błonnik | 2,1 g | 0,8 g | - |
Białko | 7,5 g | 3,0 g | 6 % |
Sól | 0,62 g | 0,25 g | 4 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | | | |
40 g = 3 x ciastko; 3 x 3 ciastka = opakowanie | | | |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Jaja: Może zawierać, Orzechy laskowe: Zawiera, Mleko: Zawiera, Orzechy: Zawiera, Sezam: Może zawierać, Soja: Zawiera, Pszenica: ZawieraDodatki
Smaki / Aromaty: Zawiera, Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy: ZawieraPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed ciepłem.
Obsługa klienta
Adres dystrybutora
Mondelez Polska sp. z o.o.,
ul. Domaniewska 49,
02-672 Warszawa
Infolinia: 801 066 006
(opłata według taryfy operatora)Adres zwrotny
Mondelez Polska sp. z o.o.,
ul. Domaniewska 49,
02-672 Warszawa
Infolinia: 801 066 006
(opłata według taryfy operatora)Telefon/Fax kontaktowy
Infolinia: 801 066 006Uwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).