O produkcie
Ciesz się dobrą formą!*
Pełnoziarnista pszenica
Pełnoziarnisty owies
Idealna chrupkość
Pyszny jogurt
Wiemy, jak ważna jest dobra forma*.
Wierzymy, że aby ją utrzymać, powinniśmy wybierać taką aktywność fizyczną i takie śniadania, które sprawiają nam radość.
Dlatego dbamy o to, by nasze płatki były zarówno odżywcze*, jak i pyszne!
*Witaminy z grupy B (B2, B3, B5, B6) przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego. Pamiętaj, że bardzo ważny jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Cechy
zawierają pełne ziarno,pełnoziarnista pszenica i owiesPozostałe informacje
ILNI: V195ES13
To opakowanie może podlegać recyklingowi. Wrzuć do odpowiedniego pojemnika.
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Płatki (77,5%) z pełnych ziaren pszenicy i owsa z dodatkiem płatków (22,5%) w polewie jogurtowej, z witaminami i składnikami mineralnymi.Składniki
pszenica pełnoziarnista (43,7%), ryż (32%), cukier, płatki owsiane pełnoziarniste (6,1%), tłuszcz kokosowy, syrop cukru inwertowanego, ekstrakt słodowy jęczmienny (jęczmień, jęczmień słodowany), substancja wzbogacająca (składnik mineralny: wapń), serwatka w proszku (z mleka), sól, koncentrat białka serwatkowego (z mleka), odtłuszczony jogurt w proszku (0,4%) (z mleka), syrop glukozowy, tłuszcz kakaowy, melasa, substancje glazurujące (guma arabska, polidekstroza), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja wypełniająca (węglan wapnia), emulgator (lecytyny słonecznikowe), aromat naturalny, przeciwutleniacz (mieszanina tokoferoli), substancje wzbogacające (składnik mineralny: żelazo, witaminy: B3, B5, B2, B6, B9), % - odnosi się do zawartości składnika w całym produkcie, Do wytworzenia 100 g tego produktu użyto 49,8 g składnika pełnoziarnistego
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Może zawierać orzeszki ziemne i orzechy.Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza 100 g | Wartość odżywcza 30 g | Wartość odżywcza 30 g + 125 ml mleka odtłuszczonego |
---|
Energia | 1659 kJ | 498 kJ | 683 kJ |
Energia | 393 kcal | 118 kcal | 161 kcal |
Tłuszcz | 6,1 g | 1,8 g | 1,9 g |
- w tym: kwasy nasycone | 4,6 g | 1,4 g | 1,4 g |
Węglowodany | 72,4 g | 21,7 g | 28,1 g |
- w tym: cukry | 17,5 g | 5,2 g | 11,4 g |
Błonnik | 6,5 g | 2,0 g | 2,0 g |
Białko | 8,7 g | 2,6 g | 7,0 g |
Sól | 0,81 g | 0,24 g | 0,41 g |
Witaminy i składniki mineralne | 100 g (%)** | 30 g | 30 g + 125 ml mleka odtłuszczonego |
B2/Ryboflawina | 1,08 mg (77%) | 0,32 mg | 0,54 mg |
B3/Niacyna | 11,0 mg (69%) | 3,30 mg | 3,42 mg |
Witamina B6 | 0,98 mg (70%) | 0,29 mg | 0,37 mg |
B9/Kwas foliowy | 131 µg (66%) | 39,3 µg | 45,8 µg |
B5/Kwas pantotenowy | 4,48 mg (75%) | 1,34 mg | 1,75 mg |
Wapń | 614 mg (77%) | 184 mg | 343 mg |
Żelazo | 10,9 mg (78%) | 3,27 mg | 3,42 mg |
** % referencyjnej wartości spożycia dla dorosłych wg rozporządzenia UE Nr 1169/2011 | | | |
To opakowanie zawiera około 7 porcji 30-gramowych. | | | |
Dostosuj wielkość porcji do swoich potrzeb. | | | |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Jęczmień: Zawiera, Mleko: Zawiera, Orzechy: Może zawierać, Owies: Zawiera, Orzeszki ziemne: Może zawierać, Pszenica: ZawieraPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Przygotowanie
Jedna porcja 30 g to około 5 łyżek stołowych płatków.
Dorośli 5-8 łyżekObsługa klienta
Adres producenta
Cereal Partners Poland Toruń-Pacific Sp. z o.o.
ul. Szosa Lubicka 35/58,
87-100 Toruń,
PolskaAdres zwrotny
Warto porozmawiać
Uwagi o produktach Toruń-Pacific prosimy kierować do:
Nestlé Serwis Konsumenta
ul. Łódzka 153,
62-800 Kalisz
Bezpłatna infolinia 800 174 902
e-mail: cs@pl.nestle.com
Zachowaj do wykorzystania w przyszłościTelefon/Fax kontaktowy
Bezpłatna infolinia 800 174 902Uwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).