O produkcie
Deser umilający wspólne momenty? Podziel się z bliskimi Czekoladą Crème Brûlée i razem zachwyćcie się rozpływającą w ustach, kruchą czekoladą, kremowym nadzieniem waniliowym i słodkim karmelem.
Czekolada mleczna o smaku Crème Brûlée to kulinarna podróż po francuskich smakach. Ta czekolada nadziewana została zainspirowana znanym, delikatnym deserem. W środku oryginalnej wedlowskiej czekolady mlecznej skrywa się lekkie, kremowe nadzienie z dodatkiem płynnego karmelu. Całość tworzy cudowną kompozycję zapewniającą wyjątkową przyjemność. Dzięki dużej tabliczce możesz cieszyć nią jeszcze dłużej lub podzielić się z innymi amatorami wedlowskich czekolad.
Spróbuj mlecznej przyjemności w każdej kosteczce!
· Najwyższej jakości kakao
· Wedlowska czekolada mleczna
· Aksamitne nadzienie waniliowe z płynnym karmelem
· Duża tabliczka 289 g
Dostępna jest również czekolada gorzka o smaku Crème Brûlée.
O marce
Od 1851 roku Wedel dzieli się z nami bogactwem swoich receptur, dlatego każdego dnia możemy cieszyć się najgłębszą czekoladową przyjemnością. Wedel budzi dziecięca radość.
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Czekolada mleczna z nadzieniem (50 %) o smaku creme brulee.Składniki
czekolada mleczna 50 % (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, serwatka w proszku (z mleka), tłuszcz mleczny, emulgatory: lecytyny sojowe i E 476, aromat), cukier, pasta karmelowa 12 % (mleko zagęszczone odtłuszczone słodzone, syrop glukozowo-fruktozowy, syrop cukru inwertowanego, tłuszcz roślinny (palmowy), cukier, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, tłuszcz mleczny, sól, substancja żelująca: karagen, substancja konserwująca: sorbinian potasu, aromat), tłuszcz roślinny (palmowy), mleko pełne w proszku, serwatka w proszku (z mleka), płatki karmelowe 3 % (cukier, syrop glukozowy), aromaty, emulgator (lecytyny sojowe), barwniki (kurkumina, ekstrakt z papryki), Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 29 %, masa mleczna minimum 14 %
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Może zawierać orzeszki arachidowe, orzechy, zboża (gluten), jaja.Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza 100 g | Wartość odżywcza 16,1 g | %* / 16,1 g |
---|
Energia | 2171 kJ | 350 kJ | 4,2 % |
Energia | 520 kcal | 84 kcal | 4,2 % |
Tłuszcz | 29 g | 4,7 g | 6,7 % |
w tym kwasy nasycone | 15 g | 2,5 g | 12,5 % |
Węglowodany | 59 g | 9,4 g | 3,6 % |
w tym cukry | 58 g | 9,3 g | 10,3 % |
Błonnik | 1,2 g | 0,2 g | - |
Białko | 5,1 g | 0,8 g | 1,6 % |
Sól | 0,23 g | 0,04 g | 0,7 % |
Produkt zawiera 18 porcji x 1 kostka (~16,1 g). | | | |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). | | | |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Migdały: Może zawierać, Orzechy brazylijskie: Może zawierać, Orzechy nerkowca: Może zawierać, Zboża zawierające gluten: Może zawierać, Jaja: Może zawierać, Orzechy laskowe: Może zawierać, Orzechy makadamia / Orzechy Queensland: Może zawierać, Mleko: Zawiera, Orzechy: Może zawierać, Orzeszki ziemne: Może zawierać, Orzeszki pekan: Może zawierać, Pistacje/orzechy pistacjowe: Może zawierać, Soja: Zawiera, Orzechy włoskie: Może zawieraćDodatki
Aromaty: Zawiera, Barwniki: Zawiera, Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy: ZawieraPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Obsługa klienta
Adres producenta
LOTTE Wedel sp. z o.o.
ul. Zamoyskiego 28/30
03-801 Warszawa
Polska,
www.wedel.pl
Infolinia konsumencka 801 811 011
Opłata według taryfy lokalnejAdres zwrotny
LOTTE Wedel sp. z o.o.
ul. Zamoyskiego 28/30
03-801 Warszawa
Polska,
www.wedel.pl
Infolinia konsumencka 801 811 011
Opłata według taryfy lokalnejTelefon/Fax kontaktowy
Infolinia konsumencka 801 811 011Adres internetowy
www.wedel.plUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).