Twój koszyk
ilość: 0 wartość: 0,00 PLN
Sprawdź ilość punktów
Artykuły okolicznościowe
Pieczywo
Nabiał i jajka
Mięso, wędliny, wyroby garmażeryjne
Warzywa i owoce
Napoje, soki, woda
Dla dzieci
Dla zwierząt
Zdrowa żywność
Słodycze i przekąski
Gumy i dropsy
Ciasta, desery i dodatki
bakalie
bakalie na wagę
bita śmietana
budynie
ciasta
gotowe
w proszku
dodatki do pieczenia
galaretki
kisiele
pozostałe
Tłuszcze i oleje
Artykuły sypkie
Przetwory owocowe, warzywne i rybne
Przyprawy, sosy, majonezy
Kawa, herbata, śmietanki, kakao
Dżemy, miody, kremy
Dania, słoiki, puszki, konserwy
Artykuły mrożone i ryby
Chemia gospodarcza
Kosmetyki i akcesoria
Artykuły higieniczne
Kiosk
Dom, ogród, otoczenie, tekstylia, odzież
AGD i porcelana
Artykuły papiernicze i biurowe
Zabawki i książki
Leki, witaminy, akcesoria medyczne

Newsletter

rzetelna firma

Informacje o produkcie

DR. OETKER CIASTO SERNIK NA ZIMNO

Gramatura:0.195 kg
Jednostka:szt.
Marka:dr oetker
Grupa:ciasta, desery i dodatki
Podgrupa:ciasta
Rodzaj:w proszku
cena: 4,85 PLN
24,87 PLN/kg

O produkcie

Uwielbiasz smakołyki, ale ich przyrządzanie wydaje Ci się trudne? Wypróbuj ciasta na zimno, które możesz przygotować w 10 minut, dodając tylko mleko. Wystarczy chwila, by sprawić przyjemność sobie i bliskim.

Sernik na zimno - to delikatna masa serowa, która doskonale komponuje się z różnymi owocami i galaretką. Możesz też przygotować wersję wzbogaconą z biszkoptami i serkami. Efekt za każdym razem będzie znakomity.

Cechy

dodaj tylko mleko

O marce

Spróbuj także...
Sernik jogurtowy na zimno

Pozostałe informacje

1 porcja (66 g) zawiera: energia 402 kJ 95 kcal 5%*
Energia w 100 g 609 kJ / 144 kcal

Sernik można podzielić na 12 porcji.
1 porcja = ok. 66 g

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mieszanka masy sernikowej w proszku.

Składniki

cukier, żelatyna, skrobia modyfikowana, oleje roślinne kokosowy i palmowy całkowicie utwardzone, SERWATKA w proszku (z MLEKA), MLEKO w proszku, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym), syrop glukozowy, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromaty

Informacje o alergenach

Oznakowanie alergenów

Produkt może zawierać śladowe ilości GLUTENU.

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przyrządzeniu z mlekiem (2% tł.) 100 g1 porcja = 66 g(%*)
Energia609 kJ402 kJ5%
144 kcal95 kcal
Tłuszcz 4,1 g2,7 g4%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 3,5 g2,3 g12%
Węglowodany 21,3 g14,1 g5%
w tym Cukry 18,8 g12,4 g14%
Białko 5,6 g3,7 g7%
Sól0,19 g0,13 g2%

Rozmiar opakowania

195g

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

Gluten: Może zawierać, Mleko: Zawiera

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie

Przygotowanie

Dodaj:
  • 600 ml schłodzonego mleka lub
  • 500 ml schłodzonego mleka i 2 serki homogenizowane waniliowe po 150 g
Do dekoracji:
biszkopty, owoce, galaretkę

Sposób przygotowania na mleku
1. Przygotować tortownicę (ø 24 cm, można wyłożyć ją biszkoptami). Do wysokiego naczynia wlać 600 ml mleka.
2. Wsypać masę sernikową i miksować 4 min na najwyższych obrotach.
3. Natychmiast przełożyć masę do tortownicy i wstawić do lodówki na ok. 1 godz.

Sposób przygotowania na mleku i serkach
1. Przygotować tortownicę (ø 24 cm, można wyłożyć ją biszkoptami). Do wysokiego naczynia wlać 500 ml mleka.
2. Wsypać masę sernikową i miksować 3 min na najwyższych obrotach. Następnie dodać 2 serki i dalej miksować przez 1 min.
3. Natychmiast przełożyć masę do tortownicy i wstawić do lodówki na ok. 1 godz.

Sernik można wzbogacić układając na spodzie tortownicy biszkopty oraz dekorując wierzch ciasta ulubionymi owocami i galaretką (najlepiej zalewać nią sernik i owoce, gdy jest lekko tężejąca).

Obsługa klienta

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl

Telefon/Fax kontaktowy

tel.: 801 100 700

Adres internetowy

www.oetker.pl

Uwagi do informacji produktowych

Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).

Klienci, którzy kupili: DR. OETKER CIASTO SERNIK NA ZIMNO, kupili również:

WODA AQUAREL GAZOWANA NESTLE

BIELUCH JOGURT NATURALNY NADBUŻAŃSKI

BUŁKA KAJZERKA

CZOSNEK 1 SZTUKA

Gramatura: 1.5 l
cena: 1,29 PLN
detailsadd
Gramatura: 0.2 kg
cena: 1,59 PLN
detailsadd
Gramatura: 5 dkg
cena: 0,49 PLN
detailsadd
Gramatura: 1 szt.
cena: 3,29 PLN
detailsadd

DANONE SEREK DANIO 400G WANILIOWY

DR.OETKER GALARETKA TRUSKAWKOWA

FILET Z KURCZAKA

HORTEX TRUSKAWKI

Gramatura: 0.4 kg
cena: 4,25 PLN
detailsadd
Gramatura: 0.077 kg
cena: 1,19 PLN
detailsadd
Gramatura: 1 kg
cena: 17,18 PLN
detailsadd
Gramatura: 0.45 kg
cena: 5,69 PLN
detailsadd

JARZYNKA TACKA

KLEMENTYNKA 1KG

KOTANYI CURRY

KOTANYI PAPRYKA SŁODKA

Gramatura: 1 opak.
cena: 3,35 PLN
detailsadd
Gramatura: 1 kg
cena: 3,59 PLN
detailsadd
Gramatura: 0.027 kg
cena: 2,65 PLN
detailsadd
Gramatura: 0.022 kg
cena: 2,65 PLN
detailsadd

Logowanie klienta

Aktualności

19-05-2016

MINI GAZETKA 10

Produkty z promocyjną ceną.
25-05-2016

WEEKEND BEZ WAD !!!

0,79zł.

Od 25 maja do 30 maja 2016r. Winiary kisiel z cukrem i bez cukru różne smaki w cenie pomniejszonej o VAT !!!
19-05-2016

Oferta specjalna !

Promocja ważna od 05 do 18 maja.
06-05-2016

CZAS NA GRILLOWANIE

Produkty potrzebne do grillowania.
09-11-2011

Koszty dowozu na terenie Bielska-Białej w zależności od wartości zamówienia

ZAPRASZAMY
07-07-2014

.

30-01-2014

.

Sfinansowano ze środków preferencyjnej pożyczki inwestycyjnej udzielonej przez Fundusz Górnośląski S.A. w Katowicach w ramach Śląskiego Funduszu Pożyczkowego dofinansowanego z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach RPO WSL 2007-2013